Publicat 20/8/2019 17:37:12 +02:00CET

Un buc de l'Armada espanyola recollirà els migrants de l'Open Arms a Lampedusa, que desembarcaran a Palma

20 August 2019, Italy, Lampedusa: The ship "Open Arms" of aid organisation Proactiva Open Arms waits near Lampedusa island. Migrants llauri jumping out of desperation from the rescue boat, stranded off Italy's Lampedusa island, the charity running the ves
Friedrich Bungert/SeaWatch/dpa

MADRID, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

El buc de l'Armada espanyola 'Audaz' es prepara des d'aquest matí a la base de Rota (Cadis) per posar rumb immediat a l'illa italiana de Lampedusa, segons ha informat el Govern espanyol en un comunicat.

Així, a primera hora del matí d'aquest 20 d'agost, han començat les tasques de preparació i aprovisionament per començar la singladura i donar assistència al vaixell d'Open Arms i als ocupants.

L''Audaz', que partirà aquesta tarda a les 17.00 hores, navegarà durant tres dies fins a Lampedusa, on es farà càrrec de les persones acollides a l'Open Arms.

Com ha precisat el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, a Twitter, el buc assistirà l'Open Arms i els seus ocupants i "acompanyarà l'embarcació fins al port de Palma, a Mallorca".

"Amb aquesta mesura Espanya resoldrà, aquesta mateixa setmana, l'emergència humanitària", ha postil·lat.

Després d'analitzar diferents opcions, el Govern d'Espanya, d'acord amb les recomanacions logístiques de l'Armada, afirma que considera que aquesta és la més adequada i la que permetrà resoldre l'emergència humanitària que es viu a bord del vaixell.

Precisament, aquest dimarts, el fiscal d'Agrigent, Luigi Patronaggio, ha arribat a l'illa italiana de Lampedusa amb la finalitat de seguir de prop la "situació explosiva" a bord de l'embarcació de l'ONG espanyola, segons informa l'agència italiana AdnKronos.

Aquest migdia, un total d'onze migrants de l'Open Arms s'han llançat a l'aigua per mirar d'arribar a la costa de Lampedusa (Itàlia).

"La situació està fora de control", ha advertit l'ONG en una anotació en el seu perfil de Twitter recollida per Europa Press. El vaixell és des de fa dies a uns 800 metres de la costa de Lampedusa.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 3. 3

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 4. 4

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus

 5. 5

  La Diputació de Barcelona distribueix kits de detecció ràpida als ajuntaments