Publicat 22/8/2019 15:25:09 +02:00CET

Brussel·les manté "contactes estrets" amb Espanya pel brot de listeriosi

Banderes comissió europea a Brussel·les
AMIO CAJANDER/FLICKR - Archivo

BRUSSEL·LES, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Europea ha confirmat aquest dijous que manté "estrets contactes" amb les autoritats espanyoles sobre el brot de listeriosi i ha apuntat que, segons la informació facilitada pel Govern, la distribució dels lots sospitosos es limita al territori espanyol.

"La Comissió Europea coneix el brot de listeriosi a Espanya relacionat amb el consum de productes càrnics. Tenim contactes estrets amb les autoritats espanyoles i estem seguint amb elles els esdeveniments", ha assegurat en una roda de premsa la portaveu de Seguretat Alimentària Anca Paduraru.

L'Executiu comunitari també ha detallat que les autoritats nacionals han dut a terme les mesures necessàries, que en aquest cas són la suspensió de la producció i la retirada del mercat dels lots contaminats.

La ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, ha precisat aquest dijous que la comunicació del brot de listeriosi tant als serveis comunitaris com a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) és un procediment "habitual i ordinari".

Així, es pretén advertir sobre possibles contagis de turistes que hagin ingerit la carn entatxonada de la marca 'La Mechá' a Espanya i s'hagin emportat als seus països d'origen aquests productes contaminats.