Brussel·les continua sense rebre una petició formal per coordinar el desembarcament dels migrants de l'Open Arms

Publicat 12/8/2019 14:23:07CET
Open Arms
OPEN ARMS

BRUSSEL·LES, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

Cap país de la Unió Europea no ha sol·licitat formalment a la Comissió Europea que iniciï una tasca de coordinació per desembarcar i resituar les persones que es troben a bord del vaixell de rescat de l'ONG catalana Open Arms, segons ha confirmat aquest dilluns la institució comunitària, que ha recordat que una solució a aquest assumpte depèn de la voluntat de les capitals.

"La Comissió no ha iniciat una coordinació perquè no hi ha hagut una petició oficial per part dels Estats membre. Hi hem contactat i hem demanat que mostrin la seva solidaritat i contribueixin a trobar una solució", ha dit el portaveu comunitari Christian Wigand.

L'Executiu comunitari ha reiterat que no té competències per coordinar operacions de rescat o per designar un port per al desembarcament de les persones que hi ha a bord de l'Open Arms. "Trobar una solució depèn de la voluntat dels Estats membre", ha afirmat.

A més, Brussel·les ha recordat que ja va contactar amb els Estats per "explorar" possibles solucions, però ha insistit que no pot començar tasques de coordinació sense una sol·licitud oficial per part d'alguna capital, una petició que continua sense arribar a la capital europea.

En tot cas, la Comissió Europea ha celebrat que Malta s'hagi ofert a acollir els últims 39 migrants rescatats pel vaixell de l'ONG catalana i el fet que aquest país i Itàlia hagin procedit a evacuar tres persones per raons mèdiques.