Publicat 12/2/2019 16:40:52 +01:00CET

Un brot de sarna a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes afecta 10 persones

Sarna
LUCIA ROMANI, 2018

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

Un brot de sarna a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes (Barcelona) ha afectat fins ara 10 persones --un pacient i nou treballadors--, segons ha informat aquest dimarts la Conselleria de Salut en un comunicat.

El 30 de gener, la Xarxa de vigilncia epidemiolgica de Catalunya va rebre la notificació del brot, i el Servei de Vigilncia Epidemiolgica de Barcelons Zona Sud est fent el seguiment amb l'adopció de les mesures recomanades de vigilncia exhaustiva dels treballadors i pacients i el tractament preventiu de les persones exposades.

La sarna --els brots de la qual són de declaració obligatria en la Xarxa de vigilncia-- és una parasitori de la pell causada per un car, que es manifesta amb una erupció que produeix una picor intensa a causa dels cars que excaven túnels a la capa superficial de la pell.

El període d'incubació és de dues a sis setmanes i, en general, la transmissió és per contacte personal proper amb la pell d'una persona afectada, tot i que mitjanant la roba també es produeix si ha estat recentment contaminada.

Diverses institucions com ara les llars de jubilats, els centres sociosanitaris i l'entorn familiar són mbits en qu es produeixen brots de manera més freqüent en haver-hi més contacte entre els seus integrants. Quan es contreu per primera vegada pot passar setmanes desapercebuda, i és important fer el tractament correcte per evitar-ne l'extensió --tant a l'afectat com als seus contactes--.