Publicat 26/8/2019 11:26:42 +02:00CET

Borrell creu que el trasllat de migrants de l'Open Arms no pot durar gaire: "Itàlia té interès a accelerar-lo"

El ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borell (1i), arribant a la Cambra Baixa del Congrés dels Diputats, amb motiu del debat de les esmenes a la totalitat del projecte de llei dels pressupostos generals de l'Estat.  Josep Borrell
Europa Press TV - Europa Press - Archivo

SANTANDER, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, creu que l'espera perquè es produeixi el trasllat dels migrants del buc Open Arms des d'Itàlia a Espanya "no pot durar gaire". "Itàlia té el màxim interès a accelerar els tràmits", ha assegurat.

En declaracions als mitjans amb motiu de la seva participació en la inauguració del curs 'Quo Vadis Europa? VII. Europa davant el nou cicle polític' a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander, Borrell ha confirmat que, si bé no compta amb "molta informació sobre aquest tema", el buc Audaz de l'Armada espanyola es troba "esperant" a causa que les autoritats italianes estan "acabant d'identificar" les persones que van arribar de l'Open Arms.

Així, ha assegurat que "tan aviat" com s'identifiquin tots els immigrants, "els transportaran a Espanya", malgrat que ha reconegut no conèixer "els terminis" en els quals es durà a terme aquest transport.

D'igual manera, el ministre ha rebutjat que aquesta situació pugui donar lloc a un "problema" entre Espanya i Itàlia. "Com ha d'haver-hi un?. Al contrari. Itàlia té màxim interès a accelerar els tràmits", ha asseverat.