Actualitzat 10/8/2020 12:20:53 +00:00 CET

La bona qualitat del son pot prevenir malalties del cervell, segons un estudi

Foto recurs.
ISTOCK - Archivo

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

Un estudi ha determinat que la mala qualitat del son és un factor de risc per a l'inici de malalties neurològiques o neuropsiquiàtriques després d'analitzar les dades que han recollit més de 4.500 voluntaris durant un any de seguiment.

L'estudi, impulsat per l'Institut Guttmann i La Caixa, s'ha publicat en la revista científica 'Plos one', i pretén descobrir els mecanismes que mantenen sa el cervell al llarg de la vida, han informat aquest dimecres en un comunicat.

Els resultats destaquen "la importància de dormir de manera adequada" amb un nombre suficient d'hores per mantenir la salut cerebral.

L'estudi ha analitzat informació demogràfica i socioeconòmica, juntament amb "mesures d'autopercepció de la salut i estils de vida" a partir de dades que s'han recollit en qüestionaris en línia de voluntaris sans d'entre 40 i 65 anys.

Un dels autors de l'estudi Gabriele Cattaneo ha detallat que s'ha observat "un risc major de patir depressió" en la població femenina, i ha afegit que està estretament lligat a una pitjor qualitat del son.

El director científic de l'estudi, Álvaro Pascual-Leone, ha explicat que aquestes troballes "subratllen la importància de tenir estils de vida saludables" per mantenir la salut del cervell.

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els treballadors de Saint-Gobain tornen a tallar l'N-340 a l'Arboç per denunciar el tancament de la cristalleria

 5. 5

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19