Actualitzat 19/09/2014 14:11

Una bona hidratació millora la capacitat cognitiva i el rendiment intel·lectual

El presidente del Instituto de Investigación Agua y Salud, Francisco Maraver
Foto: TINKLE

L'aigua mineral és una garantia davant de la de l'aixeta per tenir una hidratació saludable

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

El doctor i president de l'Institut d'Investigació Aigua i Salut, Francisco Maraver, ha assegurat que una bona hidratació "millora la capacitat cognitiva i el rendiment intel·lectual", especialment en els estudiants.

   En una entrevista d'Europa Press, Maraver ha explicat que una mala hidratació amb una ingesta insuficient de minerals pot provocar fàcilment cansament, mal de cap i fins i tot mareig --gran deshidratació--.

   "És fonamental per tenir una bona capacitat cognitiva i perquè el ronyó funcioni molt millor, ja que així l'aparell digestiu no ha de forçar el rendiment i buscar aigua del propi mig intern", ha especificat el també acadèmic de la Universitat Complutense de Madrid.

   Ha aconsellat consumir dos litres en el cas dels homes i 1,5 litres --vuit vasos d'aigua--, al de les dones, tot i que aquesta proporció sempre dependrà de l'edat, el clima i els estats fisiològics, entre d'altres factors.

   La diferència del consum segons el sexe s'explica perquè el cos de la dona té més greix que el de l'home --el seu organisme està compost per aigua en un 70%-- i per la seva corpulència no necessita ingerir la mateixa quantitat.

   "Quan naixem tenim encara més proporció d'aigua --fins a un 85%-- i quan envellim es redueix a un 60%", i els homes grans deixen de tenir la mateixa capacitat d'emmagatzemar aigua, i generen glucosa i calories.

   L'organisme se serveix de la set com a mecanisme per reposar adequadament l'aigua que gasta i tenir així un bon "equilibri hídric", però aquest sistema d'alerta no funciona bé en ancians i nens, de manera que calen pautes saludables per assegurar una bona hidratació.

AIGUA MINERAL: "100% NATURAL"

   Ha defensat que l'aigua mineral és una garantia davant de l'aigua de l'aixeta per tenir una hidratació saludable, ja que és "100% natural" per la constància de la seva composició i perquè el seu origen és conegut --a peu de font--.

   En canvi, la de l'aixeta procedeix d'orígens diferents --embassaments, rius i dessalinitzadores, per exemple--, depèn de les inclemències del temps, i està tractada, pel que ha defensat usar-la només per netejar o dutxar-se.

   Segons detalla, la legislació sanitària espanyola permet que l'aigua de l'aixeta estigui tractada amb fins a 87 substàncies diferents; en canvi, la mineral no té productes químics perquè no passa per aquests processos.

MILLOR LA MINERALITZACIÓ FEBLE

   Ha concretat que existeixen quatre tipus diferents d'aigües en relació amb la mineralització --molt feble, feble, mitjana i forta--, i "l'ideal" és la de mineralització feble, és a dir, l'aigua que conté menys de 500 mil·ligrams de minerals.

   "Si sóc consumidor i tinc cultura de l'aigua em fixaré bé en l'etiqueta i elegiré continguts en calci, magnesi i mineralització feble per a una correcta hidratació", ha aconsellat el doctor.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés