Publicat 24/6/2019 10:22:26 +02:00CET

Bombers de la Generalitat atenen 1.175 serveis per la revetlla

Petard
FLICKR/ ADRIAGARCIA - Archivo

BARCELONA, 24 juny (EUROPA PRESS) -

Bombers de la Generalitat han atès 1.175 serveis per la revetlla de Sant Joan entre les 20.00 hores del diumenge i les 8.00 d'aquest dilluns, majoritàriament a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Les comarques on s'ha hagut d'actuar més són de Barcelona: Vallès Occidental (212), Baix Llobregat (127), Barcelonès (90), Maresme (79), Vallès Oriental (73) i Garraf (33), han informat els bombers en un comunicat.

El principal servei s'ha fet per 578 incendis en mobiliari urbà i 432 incendis de vegetació.

SERVEIS PRINCIPALS

Cal destacar un incendi a Plans de Sió (Tarragona) que ha cremat 7,84 hectàrees de rostoll, matoll i tronc: es va alertar a mitjanit, es van activar 6 dotacions terrestres de Bombers i es va extingir a les 5.44.

I també destaca un incendi a Palafolls (Barcelona), que va cremar 1,5 hectàrees de vegetació al solar d'una urbanització: es va alertar a les 22.42, es van activar 9 dotacions terrestres i se segueix remullant la zona aquest dilluns al matí.

Entre la resta de serveis destacats està l'incendi de cinc motos estacionades a Roses (Girona), la qual cosa va afectar cables elèctrics d'una façana, per la qual cosa es va evacuar l'edifici i sis persones van haver de passar la nit fora.

A Sant Cugat del Vallès (Barcelona) van cremar tres contenidors, la qual cosa va afectar terrasses dels baixos d'un edifici i mobiliari de jardí d'un habitatge; a Gavà (Barcelona) es van cremar tres contenidors més; a Rubí (Barcelona) va haver-hi un petit incendi de matolls, i a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) va cremar un vehicle.

COS D'AGENTS RURALS

El Cos d'Agents Rurals ha tornat a organitzar aquest any un operatiu de prevenció d'incendis forestals, amb servei especial des de les 22.00: fins llavors va haver-hi diversos petits incendis que no van arribar a sumar 1.000 metres quadrats, i han destacat un incendi agrícola iniciat a Montroig (Lleida) que va cremar 7,84 hectàrees.

En els dies previs a la revetlla es van inspeccionar 345 fogueres, i en l'operatiu especial del diumenge es van revisar 97 fogueres per verificar que complien les condicions de seguretat: 15 van haver d'adequar les seves condicions --majoritàriament, retirar elements que no es poden cremar, com plàstics i matalassos-- i una va haver de ser suspesa per incompliments greus.

TELÈFON D'EMERGÈNCIES

El telèfon d'emergències 112 ha rebut durant la nit de Sant Joan 3.902 trucades per 2.102 incidents relacionats amb la revetlla fins a les 8.00 d'aquest dilluns.

La majoria de trucades han estat per foc en contenidors o foc de matolls a la via pública i per molèsties de persones en espais públics, per música i sorolls, ha informat Protecció Civil de la Generalitat via Twitter.

Un total de 1.068 d'aquestes trucades s'han rebut de la comarca del Barcelonès i 587 del Vallès Occidental (Barcelona); i per municipis, 719 han arribat de Barcelona i 189 de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).