Publicat 22/2/2019 19:22:04CET

El bisbe de Solsona respecta els abusos a menors: "Si algú ho hagués fet, que vingui i se'l acusi"

LLEIDA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El bisbe de Solsona (Lleida), Xavier Novell, s'ha referit als casos d'abusos a menors perpetrats presumptament per persones consagrades o sacerdots en la seva carta dominical, i ha recordat que fa un parell d'anys va dir als capellans de la dicesi: "Déu vulgui que mai cap de vosaltres hagi abusat d'una criatura, per si algú ho hagués fet que vengui i se'l acusi".

"Que us quedi clar que sempre seré absolutament implacable amb aquests delictes i un crim així mai quedar impune mentre jo sigui el responsable", ha reiterat, segons ha informat en un comunicat l'Església de Catalunya.

Novell ha subscrit el comunicat de la Conferncia Episcopal Tarragonina (CET) sobre aquest assumpte, que afirma que li omple de dolor i por, i ha assegurat que ell no amaga res i que no té coneixement que "cap expedient on s'acusi a un capell dioces d'abusos a menors".

En el text comunica que ha iniciat un procés de consultes per valorar l'oportunitat d'analitzar els arxius de tots els preveres que han exercit el seu ministeri en la dicesi des del 1930, així com elaborar un protocol d'actuació i establir una formació específica afectiu-sexual pels quals ara i en el futur tindran "tasques i responsabilitats educatives".

"La nostra dicesi és una porció d'aquesta Església pecadora, per no és, ni ser, mentre de mi depengui, una Església cmplice i encobridora de la xacra dels abusos sexuals, al contrari, ser un oasi on totes les persones abusades puguin trobar l'amor de Déu" i un acompanyament, ha assegurat.

DOS ESDEVENIMENTS MUNDIALS

En la seva carta, l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, versa sobre la joventut en l'actualitat i els dos esdeveniments mundials que els ha dedicat a l'Església: el Sínode dels Bisbes a l'octubre i la Jornada Mundial de Joventut a Panam.

Ha observat que "ser jove no és gens fcil", perqu a molts els toca viure moments difícils i d'incertesa, davant els quals ha fet una cridat a transformar la societat i fer un món més just, més fratern i de pau i en qu s'han d'aplicar a l'economia i a la política els valors de l'Evangeli.

"Fa falta que obrim als joves més espais de participació i de decisió en la societat", així com que s'ofereixi als joves cristians camins per intervenir en la vida de l'Església i en les seves respectives institucions socials i religioses.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat rebutja els ERTE de Dexeus i Embolicar

 2. 2

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 3. 3

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 4. 4

  Científics del CSIC dissenyen una alternativa més robusta per codificar informació digital

 5. 5

  Castellar (Barcelona) impulsa que els nens enviïn cartes a les residències de majors