Publicat 3/4/2019 15:38:38 +02:00CET

El Bisbat de Girona porta a la Fiscalia i al Vatic la investigació a un sacerdot per abusos

GIRONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

El Bisbat de Girona ha finalitzat la investigació interna dels presumptes abusos sexuals atributs al sacerdot Toms Pons --que va ser rector de Vilobí d'Onyar (Girona) durant més de tres dcades-- i ha enviat la documentació al Vatic i a la Fiscalia.

En un comunicat aquest dimecres, el Bisbat ha informat que ha rems a la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu les indagacions fetes per una comissió diocesana i que aquest dimecres al matí s'han presentat al ministeri públic.

La comissió creada pel bisbe, Francesc Pardo, es va posar en marxa el 4 de febrer "amb l'objectiu d'aclarir els fets, i acollir, escoltar i acompanyar les possibles víctimes".

I ha fet, d'acord amb la normativa cannica i els protocols vigents, una "investigació prvia a partir d'entrevistes amb testimonis apareguts en mitjans de comunicació així com altres persones afectades o relacionades amb els fets".

La investigació interna va comenar després que cinc exalumnes del collegi concertat Bell-lloc de Girona afirmessin haver patit abusos per part del sacerdot entre finals dels anys 60 i mitjans dels 90, període en el qual aquest religiós va collaborar amb el centre.

el més llegit

 1. 1

  El Govern recarregarà targetes menjador 15 dies més i pagarà dos mesos a la concertada

 2. 2

  La pandèmia de coronavirus supera el milió de contagis i deixa més de 51.000 morts

 3. 3

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) demana a les gasolineres no vendre aliments entre les 21 i les 6 hores

 4. 4

  Bargalló diu que s'hauran de treballar "aspectes emocionals" en tornar a classe

 5. 5

  L'Ajuntament de Lleida suspèn la festa major de maig pel coronavirus