Publicat 16/4/2019 17:57:23 +02:00CET

Biblioteques aposten més per contes igualitaris que per "la censura" de 'La caputxeta'

Els usuaris de les biblioteques de la Diputació de Barcelona poden accedir a arxius del Goethe
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

Biblioteques de Barcelona ha destacat aquest dimarts la seva aposta més per la selecció de personatges de ficció destacats que per "la censura", després de la retirada per part de l'escola Tber de contes infantils en considerar-los sexistes, entre ells el de 'La Capuxeta'.

En un comunicat aquest dimarts, Biblioteques ha considerat oportú posar de manifest una proposta que ajudi a treballar de manera constructiva la selecció de documents per als nens.

Ha posat com a exemple, la selecció d'obres que afavoreixin valors d'igualtat de gnere, diversitat funcional, interculturalitat, diferents opcions religioses i de pensament, identitats sexuals diverses i una cultura de la pau i de la convivncia.

"La nostra política de desenvolupament de la collecció no passa per la censura, sinó per la selecció de diferents estils narratius visuals", han destacat, així com per colleccions de personatges de ficció rellevants, una representació de les obres dels autors més destacats, una selecció de clssics i obres actuals, un compendi de contes tradicionals i adaptacions de qualitat, així com una representació de diferents gneres narratius i visuals.

Han assegurat que des de la programació cultural i política de la collecció de Biblioteques, compensen els valors que apareixen en la literatura clssica amb la realització d'activitats que afavoreixen la "difusió de valors i conductes adequades a la realitat social i cultural actual".

En aquest marc, i amb la voluntat d'estendre ponts, Biblioteques de Barcelona vol convocar una jornada que serveixi "com a marc de reflexió i debat" al voltant d'aquest tema amb professionals de diferents sectors.

Concretament, comptar amb bibliotecaris, educadors, famílies, autors, narradors, editors, illustradors, llibreters i altres agents implicats.