La Biblioteca de Catalunya digitalitza part del fons musical de la Catedral

Actualitzat 13/5/2014 14:26:34 CET
Partituras del fondo musical de la Catedral de Barcelona
BIBLIOTECA DE CATALUNYA

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

La Biblioteca de Catalunya ha digitalitzat una part significativa del fons musical de la Catedral de Barcelona amb el suport del Centre Robert Gerhard per a la Promoció i Difusió del Patrimoni Musical Catalán.

Segons un comunicat de la Biblioteca, la col·lecció digital s'obrirà amb una selecció de 345 documents, d'un fons que és "un dels més representatius del barroc musical hispànic en general i català en particular".

El fons conté obres de mestres de capella, compositors i organistes com Joan Pau Pujol, Francesc Valls, Francesc Queralt, Carles Baguer i Ramon Vilanova, entre d'altres.

El conjunt de partitures manuscrites que comprèn el fons musical de la Catedral reflecteix la riquesa de la seva capella de música, amb unes 1.800 obres entre misses, nadales, cantates, himnes i altres gèneres que abracen del segle XVI al XIX i són, en molts casos, únics i inèdits.

El fons va estar en la Biblioteca de Catalunya durant la Guerra Civil, i el 1940, el Capítol Catedralici de Barcelona va formalitzar la donació.