Publicat 31/7/2019 15:26:19 +02:00CET

Betty Argilés (Amazon Kindle) destaca que "l'autopublicació continua creixent"

La responsable de continguts de Kindle Espanya, Betty Argilés
AMAZON

Un finalista del Premi Literari d'aquest any podrà signar una opció de contracte amb Prime Video

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

La responsable de continguts de Kindle per a Espanya i Itàlia, Betty Argilés, ha assegurat aquest dimecres, amb motiu del 6è Premi Literari d'Autors en castellà destinat a descobrir nous talents literaris, que "l'autopublicació continua creixent".

En una entrevista amb Europa Press, Argilés ha celebrat que "cada vegada hi ha més llibres en castellà i més varietat" d'obres autopublicades, amb milers d'autors i milions d'exemplars en el seu servei d'autopublicació KDP (Kindle Direct Publishing).

Al seu parer, l'autopublicació s'ha vist afavorida perquè Amazon incorpora l'opció d'imprimir els llibres en paper i en tapa tova, així com la possibilitat de formar part del servei Kindle Unlimited, de manera que els autors poden "arribar a molta més gent".

No obstant això, ha destacat la necessitat de continuar treballant perquè els autors coneguin més l'autopublicació i els avantatges, com poder vendre les seves obres arreu del món, tenir el control total del procés de publicació, cobrar fins a un 70% de 'royalties' i publicar-les en cinc minuts.

L'autopublicació també s'ha popularitzat per casos d'èxit com el de Juan Gómez-Jurado, que va començar publicant a través del servei KDP, i ha remarcat que el premi literari que ja va per la sisena edició és una altra manera de donar a conèixer l'autopublicació.

10.000 DÒLARS PER AVANÇAT

De fet, amb la voluntat de fer més cridaner el premi, per primera vegada, Prime Video oferirà a un dels finalistes de tot el món la possibilitat de signar una opció de contracte per convertir l'obra en una producció audiovisual, a més de rebre 10.000 dòlars per avançat.

"Per a l'autor, poder arribar a veure la seva obra en audiovisual és un regal molt bonic. I la resposta ha estat molt bona per part dels autors", ha dit.

No obstant això, per a Argilés, el contingut de qualitat és el que importa, ja sigui en format digital, d'audiollibre, en paper o en sèrie: "El que importa és que el contingut tingui qualitat".

El concurs, que admet originals fins al 31 d'agost, demana als participants que l'obra sigui inèdita, s'integri en Kdp Select, tingui activada l'opció física i digital, i amb un preu mínim de 2,99 euros, entre d'altres.

PERFIL DIVERS

Amb la recepció de més de 2.400 obres de 43 països diferents l'any passat, Argilés ha assegurat que el perfil dels autors que es presenten al concurs és molt divers, "des d'una persona que treballa en un banc i dedica el temps lliure a l'escriptura", fins a altres perfils més bolcats en la literatura.

Ha destacat que el nombre de persones inscrites creix molt cada any, i que si continua aquest ritme, el concurs superarà "amb escreix" la xifra de l'any passat, perquè el premi ja té uns 400 inscrits des de l'obertura, l'1 de juliol.

Respecte als grans temes de les obres presentades ha destacat que encara que n'hi ha de tots tipus, han rebut bastantes novel·les romàntiques, però també molta ficció històrica, thrillers i algun llibre infantil.