Publicat 17/5/2019 16:08:52 +02:00CET

Bellvitge i Can Ruti se sumen a l'Hospital Clínic com a referents per a canvis de sexe

Bellvitge i Ca Ruti se sumen a l'Hospital Clínic com a referents per a canvis de sexe
HOSPITAL DE BELLVITGE - Archivo

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

Els hospitals de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, i Germans Trias i Pujol, més conegut com a Can Ruti, a Badalona (Barcelona), s'han sumat a l'Hospital Clínic de Barcelona com a centres de referència per fer cirurgies de canvi de sexe.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, va anunciar a l'abril una llista única a Catalunya per a aquestes intervencions, i un augment del pressupost per passar de 30 a 70 operacions anuals amb la finalitat d'augmentar l'accessibilitat.

Segons el departament, a l'Hospital Clínic se sumaran d'ara endavant els dos centres citats, després que el Servei Català de la Salut (CatSalut) els hagi designat com a centres de referència.

En el cas de Bellvitge, que ha estat anunciat aquest divendres, una unitat multidisciplinària amb experiència reconeguda en el camp de la cirurgia genital complexa serà l'encarregada d'operar aquelles persones que vulguin sotmetre's a un canvi de sexe.

El centre compta amb mitjans per dur a terme una feminització corporal, a través d'una vaginoplàstia, una penectomia, una orquiectomia, una clitoriplàstia i vulvoplàstia, així com cirurgies per la masculinització com una vaginectomia i una faloplàstia.

Les primeres intervencions estan previstes per després de l'estiu, i es començarà per cirurgies genitals feminitzants, és a dir, adreçades a dones trans que volen feminitzar els seus genitals.

"La nostra experiència en cirurgies genitals complexes ens capacita per dur a terme cirurgies de feminització i de masculinització", segons ha subratllat l'uròleg de l'hospital Josep Torremadé en un comunicat.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Barcelona analitza la presència de Covid-19 en les aigües residuals i de bany

 2. 2

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 3. 3

  Fecasarm urgeix l'Ajuntament de Barcelona a acceptar la petició per ampliar l'horari de terrasses

 4. 4

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona

 5. 5

  Un estudi associa les mutacions d'un gen amb la gravetat d'un càncer hematològic