Publicat 1/8/2020 20:29:51 +02:00CET

Bèlgica amplia la quarantena obligatòria a persones que tornin de Barcelona, Lleida, Navarra i Aragó

Vista aérea del área PIF del Puerto de Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

   Girona i Tarragona són a la 'llista taronja' belga

   BRUSSEL·LES, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

   El Govern de Bèlgica ha ampliat aquest dissabte l'obligació de guardar quarantena obligatòria a les persones que tornin al país des de Barcelona, Navarra i tota la comunitat d'Aragó. Aquestes zones passen a estar incloses en una llista on ja figuraven les províncies de Lleida i Huesca, segons consta en la versió actualitzada de recomanacions de viatge a causa de la pandèmia de coronavirus.

   Aquests territoris es troben, en concret, a la llista 'vermella' del Ministeri d'Exteriors belga, la qual cosa implica que els turistes que visitin aquestes zones hauran d'entrar en quarentena obligatòria i sotmetre's a proves al seu retorn al territori belga a partir d'aquest dissabte, 1 d'agost.

   Les autoritats belgues inclouen en aquesta llista les regions en les quals la situació per la malaltia Covid-19 és complicada i a les quals recomana no viatjar perquè són destinacions on els turistes poden trobar mesures severes de contenció, inclòs el confinament, segons les autoritats belgues.

   A més, Bèlgica ha ampliat també la llista 'taronja' de regions amb quarentena recomanada, on ara hi consten Girona, Tarragona, el País Basc, La Rioja, Extremadura, Soria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria.

   Fonts del Ministeri van afirmar a Europa Press el 8 de juliol que treballa amb un sistema de semàfors per explicar la situació als diferents països de la zona Schengen, però basa l'escala de colors en les formalitats o obligacions que imposa el país de destinació i no en la seva situació epidemiològica.

Contador