Begoña Arana guanya el Premi Social de la Fundació Princesa de Girona per la seva ajuda a persones en exclusió

AM.- Begoña Arana Álvarez guanya el Premi Social de la Fundació Princesa de Gir
CASA REAL
Publicat 6/3/2019 18:54:35CET

La Reina Letizia ha presidit l'acte de proclamació que ha tingut lloc a Càceres

CÀCERES, 6 Març (EUROPA PRESS) -

Begoña Arana Álvarez ha guanyat el Premi Social de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) per la feina que fa en la Línia de la Concepció (Cadis), on va néixer el 1985, amb persones en risc d'exclusió social, segons ha donat a conèixer aquest dimecres a Càceres en un acte presidit per la Reina Letizia.

La guanyadora és diplomada en Treball Social i llicenciada en Criminologia i Seguretat Pública per la Universitat de Cadis, i ha realitzat diferents estudis de postgrau relacionats amb els serveis socials, la seguretat pública o la resolució de conflictes.

Des dels 17 anys, Begoña Arana ha treballat per a les persones més desfavorides dedicant una gran part del seu temps a buscar alternatives per millorar la vida de les persones que més ho necessiten, en llocs com el Centre Penitenciari d'Algesires o com a membre de l'equip de prevenció de maltractament infantojuvenil del Camp de Gibraltar.

Actualment és la directora de 'Nuevo Hogar Betania', una associació sense ànim de lucre nascuda el 2011 la missió del qual és atendre qualsevol persona que es trobi en situació d'exclusió social com ara persones sense llar, reclusos i exreclusos, immigrants, dones víctimes de tracte d'éssers humans, famílies o immigrants.

Arana, que no ha pogut viatjar a Càceres per motius personals, ha intervingut via telefònica per agrair el premi que li servirà per "seguir lluitant per una societat més justa i pel compliment dels drets fonamentals", ha dit, després que la presidenta del jurat, Roser Batlle, i el secretari, Héctor Colunga, (Premi Social 2015) pronunciessin el seu nom.

Aquest any la dotació del premi és de 20.000 euros, el doble que altres edicions per commemorar els deu anys de vida de la fundació.

També s'ha creat un nou reconeixement de caràcter internacional que premia la trajectòria de joves de qualsevol país del món en qualsevol de les altres quatre categories (Empresa, Arts i Lletres, Social i Investigació Científica) i que es donarà a conèixer a Girona.

Abans de concloure l'acte, el president de la FPdGi, Francisco Belil, ha destacat el paper de la fundació, de la qual formen part ja 90 organitzacions empresarials, en suport als joves i ha incidit que "quan un jove parla no és fàcil que sigui escoltat", per la qual cosa l'objectiu de la institució és que "la societat escolti els joves".

En la mateixa línia, la directora general de la FPdGi, Mònica Margarit, ha explicat que l'objectiu de la fundació és donar suport als joves perquè "puguin construir una societat millor i més justa".

En la seva intervenció ha destacat que el "vaixell almirall" són els premis de la fundació que reconeixen la "trajectòria" dels joves menors de 35 anys que busquen l'"excel·lència" i que "no són tan visibles com es mereixen".

"Es necessiten menys influencers i més referents", ha dit la directora general fent al·lusió a una frase de Bob Pop.

En l'acte de Càceres han estat presents les primeres autoritats d'Extremadura, com el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara; la delegada del Govern a Extremadura, Yolanda García Seco; la presidenta de l'Assemblea, Blanca Martín; la presidenta de la Diputació de Càceres, Rosario Cordero, o l'alcaldessa, Elena Nevado, juntament amb personalitats de l'àmbit social i de la societat civil.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.