Publicat 12/03/2019 17:01

La Beckett vol acostar el teatre als joves amb 'Andrea Pixelada' sobre el fenomen 'booktuber'

La Sala Beckett cerca apropar el teatre als joves amb 'Andrea Pixelat'
EUROPA PRESS

Cristina Clemente reflexiona sobre els joves i la ficció en la seva última obra

BARCELONA, 12 març (EUROPA PRESS) -

La Sala Beckett vol acostar l'oferta teatral als joves mitjanant obres de carcter contemporani, com la seva propera estrena 'Andrea Pixelada', una obra de la dramaturga Cristina Clemente dirigida per Marianella Morena que explica com les noves generacions es relacionen amb la ficció i que explora el món de les 'booktubers'.

Ho ha explicat el director del teatre, Toni Casares, en roda de premsa aquest dimarts juntament amb Morena, els actors Borja Espinosa, ssun Planas, Mima Riera, Roser Vilajosana i el representant del Teatre Principal de Palma Carles Fortesa, d'una obra que es representar del 14 de mar al 14 d'abril.

Es tracta d'una coproducció de la Sala Beckett, el Pavón Teatro Kamikaze de Madrid i el Teatre Principal de Palma que s'emmarca en el cicle teatral 'Res és mentida. Joves i ficció en temps digitals', un projecte a crrec de la Sala Beckett en collaboració amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

La intenció de la iniciativa, com ha assenyalat Morena, és traslladar a l'escenari el debat sobre fins a quin punt les noves generacions han "sobrepassat els intermediaris que existien tradicionalment entre la realitat i la ficció".

EL FENOMEN DE LES 'BOOKTUBERS'

L'obra es desenvolupa a través de la histria de la 'booktuber' Andrea, una noia amb un canal de Youtube, 'Andrea Pixelada', en el qual es dedica a comentar llibres i es planteja qüestions relatives a la ficció en el món juvenil, per exemple com s'infiltra en la vida de les noves generacions o quin lloc hi ocupa.

L'autora, a la qual Casares s'ha referit com una de les més interessants en el panorama de teatre contemporani, considera que un altre objectiu de l'obra és donar a conixer el fenomen de les 'booktubers', noies youtubers amb un canal dedicat exclusivament a fer crítiques literries, per "trencar amb l'estigma que la gent jove no llegeix".

UNA OBRA DINMICA

Riera ha assenyalat que avui dia hi ha el prejudici que els joves necessiten canvis constants en la seva vida, per la qual cosa el teatre ha d'"explorar noves maneres per arribar a tots els públics" i en conseqüncia, com ha recalcat Espinosa, l'obra es presenta com un espectacle frentic, dinmic i entretingut.

Sobre la posada en escena, Morena ha dit que la funció no compta amb cap suport digital, perqu troba interessant treballar el vertigen i la velocitat en el "canvi actoral" i no en una pantalla.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés