Publicat 4/2/2019 11:10:38CET

El bateria d'Els Pets revela abusos sexuals per part d'un rector de Constantí (Tarragona)

Joan Reig i Lluís Gavald d'Els Pets, al Canet Rock
RICHARD AVEDON/COMDIA - Archivo

TARRAGONA, 4 febr. (EUROPA PRESS) -

El bateria de la banda de música Els Pets, Joan Reig, ha revelat abusos sexuals per part d'un rector de Constantí (Tarragona), Pere Llagostera, que podria haver abusat de desenes de nens durant els anys 70, explica en una entrevista en el diari 'El Periódico' recollida per Europa Press.

En l'entrevista, Reig confessa que la canó 'Corvus' de l'lbum 'Som' (2018), que parla sobre els abusos que pateix un menor en un refugi de muntanya, és autobiogrfica i que ell va ser un dels nens víctimes d'abusos per part del rector.

Preguntat per qu no ho havia explicat abans, Reig assegura: "No volia semblar oportunista" de cara al llanament del disc.

"Personalment, tampoc no volia semblar oportunista i explicar una cosa així ara, quan surten tants casos de pederstia, com si ens aprofitéssim d'un assumpte tan greu i srdid", ha defensat.

A la llum d'un altre testimoniatge, el mateix diari destapa que el rector, que va ser rector de Constantí entre el 1972 i el 1999 i que va morir el gener del 2017, hauria abusat de desenes de nens durant dcades en excursions als Pirineus.

LAMENTA EL PATIMENT

En un comunicat, l'Arquebisbat de Tarragona assegura no haver rebut mai cap denúncia ni indici contra ell, i destaca que est "comproms plenament" amb garantir la protecció dels menors tal com el papa Francesc I demana en aquesta matria.

També lamenta "profundament" el patiment que hagin pogut experimentar les víctimes, i s'ha posat a la seva disposició per escoltar-les.