'Barry' es converteix en huracà a pocs quilòmetres de la costa de Louisiana

Publicat 13/7/2019 17:53:51CET
Huracà Barry arriba a Louisiana
SERVICIO METEOROLÓGICO NACIONAL DE EEUU

NOVA YORK, 13 jul. (EUROPA PRESS) -

La tempesta tropical 'Barry' ha augmentat la seva força aquest dissabte fins a convertir-se en un huracà a pocs quilòmetres de l'estat nord-americà del Louisiana, ara mateix sota estat d'emergència per ordre del president dels Estats Units, Donald Trump.

Segons el Servei Meteorològic Nacional d'EUA, l'arribada de l'huracà és imminent i avançarà en les properes hores en direcció nord amb vents sostinguts de 120 quilòmetres per hora a través de Louisiana, Arkansas i Missouri fins dimarts que ve.

En virtut de l'ordre presidencial, el Departament de Seguretat Interior i l'Agència Federal de Gestió d'Emergències (FEMA) s'encarregaran de coordinar tots els esforços encaminats a "alleujar" els efectes de la tempesta en la població local i a "oferir l'assistència adequada per a les mesures d'emergència necessàries" amb la finalitat de "salvar vides i protegir propietats, així com la salut i la seguretat públiques".

La FEMA podrà "identificar, mobilitzar i oferir, a la seva discreció, equipament i recursos necessaris per alleujar els impactes de l'emergència", ha explicat la Casa Blanca.