Publicat 12/6/2020 12:40:01 +02:00CET

Bargalló sosté que els grups seran "segurament de més de 15 alumnes"

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló.
David Zorrakino - Europa Press

Assegura que el curs començarà el 14 de setembre i que hi haurà franges horàries al pati

BARCELONA, 12 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat que els grups del proper curs escolar "segurament seran de més de 15 alumnes", però dependrà del nivell en què es trobin, i ha concretat que, per als menors de 14 anys, dins de l'aula hi haurà distància de seguretat però sense mascaretes.

"Els grups seran com sempre, s'agruparan seguint unes mesures sanitàries en les quals treballem amb el Departament de Salut. Hi haurà grups que les autoritats sanitàries ens permetran", ha explicat el conseller en una entrevista aquest divendres a Rac1 que ha recollit Europa Press.

El curs escolar començarà el 14 de setembre i hi haurà franges horàries, no només per entrar i sortir de l'escola, sinó també previsiblement a l'hora del pati --en funció de l'escola i la superfície de la zona d'esbarjo--, per evitar aglomeracions, ha afirmat el conseller.

L'escola serà "per a tothom, serà presencial i de manera prioritària per a infantil i primària", tot i això ha avisat que això serà així si les dades d'evolució de la pandèmia continuen com fins ara, i que estaran atents a possibles rebrots.

PROTOCOLS EN CASOS POSITIUS

Quan li han preguntat sobre com s'actuarà si es detecta un cas positiu, Bargalló ha explicat que hi haurà protocols i s'estarà "en condicions de reaccionar més ràpidament davant d'un cas sospitós".

El conseller ha dit que a final de juny o començament de juliol es coneixeran els protocols i els grups "tenint en compte que tot continuï igual que ara", perquè es preveu que la situació millori al setembre.

Ha subratllat que es prendran mesures d'higiene i que professors i alumnes s'hauran de rentar les mans de manera continuada, i ha dit que cal "que es prengui la temperatura als nens quan surtin de casa".

"Si la temperatura és important, ens podem plantejar prendre-la a l'escola", ha afegit el conseller, que ha explicat que és un dels punts en els quals treballen amb la Conselleria de Salut.

CONTRACTARAN "ELS QUE CALGUI"

Sobre la contractació de professors, Bargalló ha destacat que es contractaran "els que calgui en funció de les mesures sanitàries" i ha explicat que estudien els espais disponibles i que no només seran professors sinó també monitors de menjador i personal d'altres serveis.

"Es contractaran a partir de l'1 de setembre", ha assegurat el conseller d'Educació, i ha informat que en el transport escolar s'hauran de complir les mateixes mesures que en el públic, amb màscara obligatòria, i que el nombre d'alumnes no canviarà, però l'horari sí que ho pot fer, per les sortides i entrades esglaonades.

Contador