Publicat 6/2/2019 11:12:41 +01:00CET

Bargalló retreu a Cs que parli dels plans lingüístics dels centres per desacreditar la immersió

Ple del Parlament
EUROPA PRESS

"No té cap altra voluntat que destruir el model d'escola catalana"

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha acusat aquest dimecres Cs de crear una polmica amb els plans lingüístics dels centres educatius catalans per desacreditar la immersió i aconseguir "la destrucció del model lingüístic catal".

"Utilitza l'assumpte dels projectes lingüístics per anar tergiversant, falsejant, i donar noms" de centres que suposadament incompleixen amb la normativa, ha criticat en resposta a una pregunta de Cs en el ple del Parlament.

"Educació defensar el professorat i els centres d'atacs injustificats i injusts que no tenen cap altra voluntat que destruir el model d'escola catalana", ha afegit Bargalló.

Així mateix, ha defensat que "la inspecció no ha rebut cap queixa de cap família a la qual s'hagi denegat" conixer el pla lingüístic d'un centre.

La diputada taronja Sonia Sierra ha retret al conseller que "en el 80% dels casos els projectes lingüístics no es troben en els webs" de les escoles i instituts i que hagi donat de marge fins al setembre als centres per publicar-los.

"La immersió lingüística és una mercaderia que no compra ningú, només els nacionalistes. És un model caduc", ha assegurat Sierra, que ha asseverat que la immersió no compta amb el suport de la majoria de la societat catalana.

I sobre la inexistncia de queixes dels pares sobre aquesta qüestió, ha indicat: "Amb els nens d'ostatges, qui s'atrevir a interposar encara més denúncies?"

Cs va reclamar el 2018 conixer els projectes de cada escola i institut catal per el conseller Bargalló va defensar en el ple del Parlament que el seu departament no coneix els prop de 3.000 que hi ha, que es poden consultar a Internet i els va fer arribar un document amb els enllaos de les pgines web de tots els centres.

En considerar-ho insuficient, dimecres passat Sierra i altres diputats del seu grup van registar a la Conselleria d'Educació una sollicitud perqu Bargalló faci públics tots els projectes lingüístics dels 2.959 centres.

el més llegit

 1. 1

  Vergés veu possible unir les regions sanitàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana

 2. 2

  Demòcrates demana un "govern d'emergència nacional" per superar la crisi del coronavirus

 3. 3

  Els comitès d'empresa de Nissan exigeixen al Govern intensificar el treball institucional

 4. 4

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dilluns que el passat

 5. 5

  Successos.- Un ferit greu en bolcar un carretó elevador a Molins de Rei (Barcelona)