Bargalló diu que les denúncies de l'IES El Palau assetjaven tot el sistema escolar

Publicat 13/7/2019 13:17:04CET
El conseller Josep Bargalló
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 13 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha dit aquest dissabte que les denúncies per presumpte adoctrinament a l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), que han estat arxivades, no eren només contra uns professors concrets sinó que tenien la "voluntat d'assetjar un sistema escolar que fomenta l'esperit crític".

En declaracions a Rac 1 recollides per Europa Press, Bargalló ha retret al líder de Cs, Albert Rivera, que compartís al seu perfil de Twitter la foto i els noms dels docents denunciats: "No hem de deixar mai de denunciar aquesta falta d'ètica d'alguns mitjans i també d'alguns polítics".

A més de la publicació de dades personals, Bargalló ha criticat les manifestacions contra el professorat que es van convocar davant l'institut, i ha dit que tenien la intenció de "dictar sentència".

Sobre l'arxiu de les tres denúncies que quedaven, ha comentat que és "la constatació evident que no hi havia adoctrinament i que les denúncies eren sobre fets que no tenien cap base".

Ha afirmat que els professors van sofrir assetjament al seu centre de treball i desprestigi professional, per la qual cosa vuit d'ells van demanar el trasllat a altres instituts "per poder exercir la seva professió amb menys pressió i menys assetjament".

"Personalment ningú l'hi podrà compensar mai", ha dit en referència a les vivències dels professors, encara que Bargalló ha ressaltat les mostres de suport que han rebut.