Publicat 9/9/2019 11:14:53 +02:00CET

Bargalló considera "impensable" que no hagi pressupostos de la Generalitat per al 2020

El conseller Josep Bargalló
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló (ERC), ha considerat aquest dilluns "impensable" que no hagi pressupostos de la Generalitat per al 2020, ha remarcat que l'Executiu català treballa per tirar-los endavant i ha insistit en la necessitat, per al sistema educatiu català, que hi hagi comptes.

En ser preguntat si el Govern hauria de continuar si no aconsegueix aprovar els comptes, ha afirmat en declaracions a TV3 recollides per Europa Press: "El Govern ha d'aconseguir que hagi pressupostos. És impensable que no n'hi hagi, de la mateixa manera que és impensable que no n'hi hagi a l'Ajuntament de Barcelona. Hem d'aconseguir entre tots que n'hi hagi".

Bargalló ha recordat que tant els pressupostos de la Generalitat, com els de l'Estat i els de l'Ajuntament de Barcelona, estan prorrogats, cosa que dificulta la gestió, i ha insistit en la idea que és impensable que no hi hagi uns nous comptes per al "dia a dia del país".

El conseller ha remarcat que aquest curs es paguen 3.500 nòmines de professorat que no recollien els últims pressupostos aprovats --de l'any 2017--, i ha considerat insostenible tenir un sistema educatiu que creix i que va patir retallades sense que es moguin els pressupostos: "Si no tenim pressupost, gestionem la misèria contínua".

SENTENCIA 1-O

Pel que fa a la resposta a la sentència sobre el judici de l'1-O, Bargalló ha dit que s'ha d'assumir des del consens i ha subratllat que la reunió que va tenir lloc a Ginebra (Suïssa) demostra que les forces i entitats sobiranistes estan treballant en "respostes de consens".

Bargalló ha dit que no li preocupa que ara des del soberanisme es proposin diferents tipus de resposta, i s'ha mostrat convençut que, quan es decideixi conjuntament la resposta, tots els sectors hauran d'estar-hi d'acord.

Preguntat per si aquesta resposta poden ser unes eleccions, el conseller d'Educació ha afirmat que ERC no ha dit que vulgui eleccions, sinó que és una de les opcions que hi ha sobre la taula per parlar sobre la resposta i que aquesta ha de ser de consens --"Si no tothom vol eleccions, no es demanarà eleccions", ha dit--, i s'ha mostrat convençut que tots els sectors independentistes acabaran defensant la mateixa resposta.

Sobre la formació de govern a l'Estat, ha lamentat la "falta de voluntat" del PSOE per governar amb algú que no sigui ell mateix, i ha sostingut que no creu que la situació a Catalunya sigui l'única causa per no aconseguir tirar endavant la investidura.