Publicat 25/4/2019 13:13:34 +02:00CET

Bargalló celebra que el TC avali la immersió: "La LEC segueix intacta, en la seva majoria"

Bargalló celebra que el TC avali la immersió: "La LEC segueix en la seva majoria intacta"
GENCAT

Lamenta que la resolució hagi trigat deu anys

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha celebrat aquest dijous que el Tribunal Constitucional (TC) hagi avalat el model lingüístic recollit en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), després de la impugnació del PP, i ha descartat que la resolució tingui conseqüncies prctiques: "La LEC segueix intacta, en la seva majoria".

En una atenció als mitjans després de visitar l'Institut Escola Costa i Llobera de Barcelona, ha explicat que la resolució "no canviar en la prctica" la realitat de les aules catalanes, perqu les anullacions fan referncia a qüestions teriques, ha dit després de lamentar que la resolució arribi quan es compleixen 10 anys de la llei.

Ha reflexionat sobre el fet que la sentncia fonamenta les seves allegacions en la normativa educativa estatal vigent en l'actualitat, la LOMCE, malgrat que la llei catalana del 2009 es va construir sobre la base dels principis de la legislació en vigor en aquest moment: la LOE.

"Aquest és un dels problemes que trobem amb la sentncia. La sentncia no ens impedeix crear un sistema educatiu propi, per ens obliga a fer-ho amb els criteris de la funció pública espanyola, que és molt antiquada", ha opinat el conseller.

LOMCE, "ELS DIES COMPTATS"

I afegeix: "Es fa difícil crear un sistema educatiu modern a partir d'una funció pública antiquada. Aix és el que ens preocupa més de la sentncia".

En aquesta línia, ha mostrat la seva "esperana que la LOMCE tingui els dies comptats", tenint en compte la possibilitat que un front d'esquerres que sorgeixi de les urnes aquest diumenge suposi una derogació de la citada llei, ha dit, sense descartar la possibilitat que un front de dretes suposi un viratge de la norma estatal.

MODEL LINGÜÍSTIC

"All que segurament havia generat més preocupació en la ciutadania en general i és que si la sentncia podia alterar el model lingüístic, la sentncia no altera res", ha celebrat el conseller, així com també el fet que el TC avali la creació d'un sistema educatiu propi.

A la prctica, ha apuntat a les modificacions teriques com, per exemple, el fet que en crear un cos propi d'inspectors, es faci seguint els criteris salarials de l'Estat.