Publicat 02/02/2014 15:10

Barcelona preveu impartir un grau universitari de gastronomia des del 2015

Restaurante 7 portes de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 febr. (EUROPA PRESS) -

Diverses institucions estan ultimant un projecte per impartir un grau universitari de gastronomia a Barcelona des del curs 2015-16, una vegada validat per l'Estat, per estudiar la cuina de manera "transversal".

Ho ha explicat el cuiner del Celler Can Roca, Joan Roca, durant un dels esmorzars-col·loqui dominicals del restaurant 7 Portes, presentat pel seu propietari, Paco Solé Parellada, i el director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés.

En declaracions a Europa Press, Joan Roca ha concretat que és un projecte de la Fundació Alícia, la UPC, l'escola d'hoteleria i turisme CETT i el Campus de l'Alimentació de Torribera (UB) a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), al costat de professionals del sector, inclòs ell.

Pretenen atreure estudiants de tot el món, com fa des del 2009 el Basque Culinary Center, "però de manera diferent, complementària, no per competir amb ells".

Ha explicat que aquest grau està avançant molt bé i servirà "per reforçar, donar contingut acadèmic i mètode" a l'aprenentatge de la gastronomia a Catalunya.

Per a ell, no tenir encara un projecte com aquest és "un greuge comparatiu" respecte a altres llocs amb nivell gastronòmic semblant al català que sí imparteixen ja estudis semblants.

Considera imprescindible "seguir tenint noves generacions de cuiners amb alta competència formativa", i per això cal saber aprofitar l'èxit del sector a Catalunya per posar-se sota del paraigua universitari.

FRANQUÍCIES DEL ROCAMBOLESC

Sobre el recent anunci de franquícies de la gelateria dels germans Roca 'Rocambolesc', ha dit que encara no hi ha local per a Barcelona, que estan oberts a obrir més per Espanya i que s'assemblaran al que tenen a Girona.

Només admet franquícies per a la gelateria perquè és un model de negoci que té una constància de qualitat controlable, però això es dificultaria massa si es franquiciés el restaurant.

QUALITAT-PREU I CRISI

Sobre la relació qualitat-preu de l'alta cuina, ha afirmat que el seu restaurant seguiria omplint-se si dupliqués preus ara que està considerat el millor del món: "Llavors seria un bon negoci; però perdríem el contacte amb l'entorn".

Ho justifica perquè no vol omplir el Celler només amb gent adinerada de tot el món i perdre a clients pròxims que pensarien que els propietaris han embogit d'èxit: els Roca volen seguir "en sintonia amb l'entorn" quan passi la crisi.

"CANCELLEROQUITZAR-SE"

El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha destacat com s'estén la influència del Celler Can Roca a altres parts del món a mesura que els seus deixebles apliquen el que allà han après, de manera que altres ciutats es "cancelleroquitzen".

La seva internacionalització arribarà també al cinema: la Berlinale, que comença aquesta nova setmana, estrenarà la pel·lícula de Franc Aleu 'El somni', un espectacle a partir de la creativitat dels germans Roca.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés