Publicat 28/06/2020 14:19CET

Barcelona penja la bandera LGBTI a la façana de l'Ajuntament pel Dia de l'Orgull

L'Oficina de No Discriminació ha obert 28 expedients per LGBTIfobia aquest 2020

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha penjat aquest diumenge, Dia de l'Orgull 2020, la bandera LGBTI en la façana del consistori per defensar i reivindicar els drets i llibertats del col·lectiu.

Aquest any, les activitats reivindicatives, culturals i institucionals s'han hagut de modificar per complir les mesures sanitàries pel coronavirus, i el Consell municipal LGBTI ha impulsat aquestes adaptacions, ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

L'acte institucional i la recepció de benvinguda posterior s'han ajustat als requeriments de l'aforament: l'alcaldessa, Ada Colau, ha estat acompanyada per una representant de la Fundació Enllaç --de gent gran LGBTI-- i per una persona trans del Sindicat de treballadores sexuals Otras.

Per facilitar la participació de la ciutadania, s'ha obert l'espai virtual 'Reivindica els teus drets!', una finestra de celebració de la jornada, però també de denúncia i reivindicació per reflectir la situació, la lluita i els problemes del col·lectiu.

Aquest 2020, l'Oficina de No Discriminació ha obert fins al moment 28 expedients per situacions de LGBTIfobia, la meitat d'elles durant el confinament: malgrat reduir-se la discriminació per part d'empreses, ha augmentat l'exercida per particulars.

Segons l'informe Observatori de les Discriminacions, una quarta part de les situacions discriminatòries en 2019 van ser per motiu d'orientació sexual i de gènere: en total, són 115 casos.

NOU PROTOCOL CONTRA LA DISCRIMINACIÓ

L'Ajuntament ha engegat un nou protocol d'actuació i coordinació entre els diferents actors i circuits de la ciutat --públics i privats-- per fer front a les situacions discriminatòries.

El document detalla el circuit a seguir per part dels principals agents implicats i garanteix la millora de l'atenció i la complementarietat entre les diferents actuacions, i l'objectiu és articular l'atenció i l'acompanyament perquè la víctima pugui superar l'abús i la violència soferta.

EL CENTRE LGTBI DURANT EL CONFINAMENT

El Centre LGTBI Barcelona ha seguit programant activitats i prestant servei de forma telemàtica durant el confinament pel coronavirus fins a la reobertura de l'equipament el 15 de juny.

S'han organitzat tres grans accions de visibilitat a les xarxes, 14 activitats amb una mitjana de més de cinquanta seguidors, i s'ha preparat un cicle de cinema LGBTI africà amb sis pel·lícules.

També s'han atès un total de 226 peticions a través del correu electrònic: la majoria han fet referència al funcionament del Centre LGTBI, la demanda de serveis d'atenció i consultes relacionades amb treballs acadèmics.

A nivell assistencial, ha seguit sis casos que ja s'estaven abordant abans del confinament, i ha atès 50 peticions noves: 22 peticions de suport socioeconòmic per cobrir necessitats bàsiques, 10 d'assessorament jurídic, i vuit d'orientació psicològica, entre unes altres.

NOU SEGELL DE COMUNICACIÓ

A més, el consistori ha engegat una campanya de comunicació per posicionar a Barcelona com una ciutat diversa, solidària i que defensa el dret de les persones.

En aquest context, ha produït un miler de mascaretes amb el nou segell LGTIBCN, que juga amb la lletra 'B' de les sigles LGBTI i el nom de la ciutat: formarà part de tots els elements de comunicació de la ciutat relacionats amb aquesta temàtica.

El logotip podrà veure's la nit d'aquest diumenge a la façana de l'Ajuntament, mentre que algunes fonts de Barcelona s'il·luminaran per commemorar el Dia de l'Orgull.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés