Publicat 29/5/2019 15:20:57 +02:00CET

Barcelona obre vuit grups addicionals de P3 i d'ESO i incrementa la rtio en 149 grups més

Barcelona obre vuit grups addicionals de P3 i ESO i incrementa rtio en 142 més
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El Consorci d'Educació de Barcelona --rgan participat per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona-- ha obert vuit grups addicionals de P3 i primer d'ESO, i ha incrementat la rtio en 149 grups més, a 26 alumnes a P3 i a 31 a l'ESO.

S'han obert quatre grups de P3 no prevists en l'oferta inicial a l'Escola Fort Pienc, Jaume I, Doctor Ferran i Clua i l'institut escola El Tiller, i quatre més de primer d'ESO a l'institut Flos i Calcat, Martí Pou, Doctor Puigvert i Príncep de Viana.

A P3, s'incrementar la rtio en 59 grups de 38 escoles, totes elles públiques als districtes de Sants-Montjuc, Grcia i Sant Andreu, i a primer d'ESO, en 65 grups de 22 escoles públiques i 25 grups de 14 concertades a Sants-Montjuc, Eixample, Ciutat Vella, Sarri, Horta-Guinardó i Sant Andreu.

En una roda de premsa de l'oferta final, el president del Consorci, Josep Gonzlez-Cambray, ha remarcat aquest dimecres que l'increment de rtio d'alumnes no els agrada, per que en algunes zones d'escolarització és "inevitable" i no és una situació que sigui estable en el temps.

El 98,75% de les famílies ha obtingut plaa en una de les opcions demandades i el 93,47% ho han fet en la seva primera opció, la qual cosa suposa un increment de l'1,16% respecte a l'any anterior, mentre que el 95,96% de les famílies de primer d'ESO han obtingut plaa en alguna de les opcions sollicitades, el 89,43% en la primera.

Ha explicat que actualment hi ha 151 famílies amb plaa sense assignar a P3 --131 a la pública i 20 a la concertada--, i 280 a primer d'ESO --135 a la pública i 145 a la concertada--, i que ara podran participar en l'ampliació de la sollicitud.

Gonzlez-Cambray ha assegurat que les modificacions que s'han fet a l'oferta volen donar resposta a les famílies, i que en els propers dies s'haur de veure a "quantes famílies satisfan" els nous grups i augments de la rtio, i que es treballar cas per cas.

MÉS DEMANDA DE LA PÚBLICA

La demanda de places de P3, un total de 12.489, s'ha situat aquest any en un 51,4% a la pública i 48,6% a la concertada, la qual cosa, segons el president del Consorci, diu "moltes coses" i fa que s'hagi d'estar atent en la presa de decisions.

Un 41% de les famílies només han demanat plaa en l'escola pública, mentre que les que únicament l'han sollicitat en la concertada és del 38%.

Per la seva banda, la demanda a l'ESO ha patit un lleuger descens respecte a l'any anterior, amb una demanda de 4.939 places en la pública per les 4.953 de l'any anterior, i el 48% de les famílies que cursava concertada durant la Primria no canvia de centre en el pas a la Secundria.

PLA DE XOC

El comissionat d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Miquel ngel Essomba, ha considerat que la mesura anunciada de preassignar places de P3 i d'ESO a l'alumnat en situació de vulnerabilitat "ajuda a una distribució més equilibrada" de l'alumnat.

Ha afirmat que dels 793 alumnes preassignats a P3, 784 han fet la preinscripció, i d'aquests el 85% ha fet ús de la plaa de reserva, mentre que un 15% ha optat per una plaa ordinria, i que dels 1.216 preassignats de primer d'ESO, 1.148 s'han preinscrit, i el 82% ha utilitzat la plaa de reserva.

Essomba ha assegurat que aix permet una distribució equilibrada de l'alumnat en situació de vulnerabilitat, que ser el 73% als centres públics i el 27% als concertats a P3 i del 62% als públics i el 38% als concertats a primer d'ESO.

Els centres que tinguin més de dues places de reserva ocupades per grup rebran una dotació per assumir la despesa extra que suposa, que ha xifrat en 84 centres a P3 i 33 a l'ESO, i Essomba ha afirmat que la matrícula viva no s'assignar en funció de les vacants, sinó tenint en compte una distribució equilibrada.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés