Barcelona obre la convocatòria del II Premi Europeu de Ciència Hipàtia

Publicat 7/1/2020 16:46:41CET
Microscopi
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb l'Acadèmia Europea, ha obert la convocatòria del Premi Europeu de Ciència Hipàtia, amb una dotació de 30.000 euros i que en aquesta segona edició premiarà l'àmbit de les ciències de la vida i la salut.

El premi té el principal objectiu de contribuir a visibilitzar la ciència, a més de promoure, reforçar i maximitzar a nivell europeu el valor de la investigació d'excel·lència i de l'impacte sobre la societat, ha informat aquest dilluns l'Icub en un comunicat.

El guardó es lliura cada any i té un cicle trianual, que alterna cada any les tres grans àrees de coneixement: ciència i tecnologia, que va reconèixer en la primera edició el matemàtic László Lovász; ciències de la vida i de la salut --aquesta edició-- i humanitats i ciències socials.

El premi es concedirà de manera individual excepte si, excepcionalment, el Comitè Avaluador justifica la necessitat d'atorgar-lo conjuntament a més d'una persona.

El termini de presentació de candidatures es va obrir el 31 de desembre i es tancarà el proper 31 de març, i durant el mes d'abril es proclamarà el guanyador, a qui es convidarà a fer una conferència a l'Ajuntament.

Contador