Publicat 26/3/2019 12:13:55 +01:00CET

El I Barcelona Obertura Spring Festival tanca amb 33.800 assistents en 50 concerts

Gran Teatre del Liceu de Barcelona
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El I Barcelona Obertura Spring Festival, que s'ha fet entre el 4 i el 17 de mar, ha tancat amb més de 33.800 assistents en 50 concerts, amb la participació de 381 músics, 136 compositors, vuit orquestres i sis cors, ha informat l'organització en un comunicat aquest dimarts.

El festival ha estrenat mundialment dues obres --'Requiem', de Bernat Vivancos, i 'Pareidolia', d'AJ McCaffrey--, i s'hi han involucrat conjuntament les principals institucions musicals de la ciutat: el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L'Auditori.

Promogut per Barcelona Global, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, es tracta d'un projecte de ciutat transversal que ha implicat més de 40 entitats.

Després de l'xit d'aquesta primera edició, la segona se celebrar del 19 al 30 de mar del 2020 i s'inaugurar amb l'estrena del 'Lohengrin', de Katharina Wagner, el Gran Teatre del Liceu i amb direcció musical de Josep Pons.

Aquesta segona edició també comptar a L'Auditori amb 'Rquiem', de Giuseppe Verdi, dirigit per Valery Gergiev amb l'Orquestra del Mariinsky i el Cor Ibercamera dirigit per Mireia Barrera.