Publicat 21/4/2019 12:01:20 +02:00CET

Barcelona no celebrarà aquest any la Nit del Drac

Editors llancen una campanya de foment de la lectura de revistes en catal
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona (Icub) descarta celebrar aquest any la Nit del Drac, el tret de sortida a la Diada de Sant Jordi, perqu "s'han prioritzat altres programes", han explicat a Europa Press fonts de l'Icub.

La Nit del Drac va néixer el 2017 com a revetlla de commemoració de les efemrides dels grans noms de les lletres catalanes: si en el primer any es va celebrar les efemrides de Josep Palau i Fabre, Joan Fuster, Prudenci i Aurora Bertrana, Mrius Torres, Carles Soldevila i Josep Vicen Foix.

La passada vigília de Sant Jordi es va recordar Joan Brossa, Manuel de Pedrolo, Montserrat Abelló, Vicent Andrés Estellés, Maria Aurlia Capmany i Maria-Merc Maral.

No obstant aix, tot i que aquest any la revetlla literria no se celebrar, des de l'Icub asseguren que aquest esdeveniment "no s'ha cancellat definitivament".

ESMORZAR I PREGÓ

Han subratllat que per Sant Jordi l'Icub celebrar la segona edició de l'esmorzar d'escriptors al Palau de la Virreina --creat el passat any després de cancellar-se definitivament el 2016 el que es va fer a l'Hotel Regina durant 17 anys--.

També ha destacat que l'Icub organitzar el mateix dia 23 el pregó de la Lectura de Sant Jordi a crrec del moambiqus Mia Couto, que conversar amb la periodista Anna Guitart sobre el conjunt de la seva obra.

El Pregó de la Lectura es va celebrar per primera vegada el 2003 amb la presncia de Quino i des d'aquest any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza i Almudena Grandes.