Barcelona, Lleida i Girona, en alerta per pluges i tempestes aquest dimecres

Publicat 17/7/2019 10:43:47CET
Lluvia
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

Un total de set províncies tindran aquest dimecres 17 de juliol avisos de nivell groc per pluges i tempestes, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Concretament, per risc de pluges i tempestes hi haurà Osca, Terol, Saragossa, Burgos, Sòria, Lleida, Barcelona, Girona, La Rioja, Granada i Jaén.

Segons l'AEMET, aquest dimecres s'esperen ruixats i tempestes al quadrant nord-est, amb més probabilitat de precipitacions al Sistema Ibèric, als Pirineus i en àrees properes, on podran ser localment fortes. No obstant això, és possible que es produeixin pluges febles en altres zones de l'est de la Meseta i a les serres del sud-est peninsular.

Predominaran els cels nuvolosos a Galícia i al Cantàbric, amb pluges febles a Astúries i al litoral gallec, que podran expandir-se a altres zones cantàbriques. No obstant això, a les Canàries hi haurà cels nuvolosos al nord, on tampoc no es descarta alguna pluja feble i local a les illes més muntanyenques.

A més, segons indica l'AEMET, predominaran els cels poc nuvolosos a la resta de la Península, encara que amb núvols d'evolució al centre peninsular. Així mateix, destacaran els núvols mitjans i alts a la resta de l'àrea mediterrània i intervals de núvols baixos al sud de Galícia i a l'oest d'Andalusia.

Pel que fa a les temperatures, les diürnes disminuiran a bona part de la Península, excepte a l'àrea mediterrània, on presentaran pocs canvis, igual que a les Canàries.

Finalment, bufaran intervals de vent fort del nord-est a les Canàries i del nord al litoral sud-oest de Galícia. Per contra, hi haurà predomini de vent fluix del nord-est a l'altiplà nord, del nord-oest a l'Ebre i de l'oest a l'Estret.