Publicat 25/7/2019 10:37:27 +02:00CET

Barcelona i Lleida, amb avís per calor aquest dijous juntament amb 24 províncies més

Sol, cielo despejado, calor, verano
XUNTA - Archivo

MADRID, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

La calor posarà aquest dijous 25 de juliol en risc 24 províncies de l'interior peninsular i de les illes Balears amb temperatures de fins a 39 graus, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Concretament, amb avís groc per calor es troben Còrdova, Jaén, Cantàbria, Albacete, Conca, Guadalajara, Toledo, Burgos, Barcelona, Girona, Tarragona, Madrid, València, Eivissa i Formentera, Mallorca, Menorca, Àlaba i Guipúscoa; i amb avís taronja (risc important) La Rioja, Navarra, Lleida, Saragossa, Terol i Osca. A més, Navarra i Saragossa estan en risc per tempestes.

Segons AEMET, predominarà el cel parcialment ras amb nuvolositat d'evolució diürna en àmplies zones de l'interior nord, centre i est peninsular i amb possibilitat de ruixats i tempestes ocasionals, que seran més probables a la serralada Cantàbrica i als Pirineus. El temps serà estable a les Canàries i les Balears.

Pel que fa a les temperatures, les diürnes descendiran en l'extrem nord peninsular. No obstant això, a la resta s'esperen poc canvis.

A més, les mínimes descendiran de manera general. Tot i això, les temperatures seran significativament altes a l'interior peninsular, especialment a l'entorn dels grans rius i a les illes Balears.

També bufaran vents fluixos amb predomini de component nord al Cantàbric i vents de l'est a l'àrea mediterrània i a l'Estret.

Finalment, predominaran vents de component sud a la resta de la Península i a les Canàries hi haurà vents alisis amb forts intervals.