Publicat 4/4/2019 17:46:26 +02:00CET

Barcelona homenatja García Márquez amb una setmana d'esdeveniments sobre el seu "rastre" a la ciutat

GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
REUTERS

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

Barcelona dedicar un homenatge a la figura de Gabriel García Márquez amb una setmana d'activitats per trobar el "rastre" de l'escriptor a la capital catalana, segons ha anunciat aquest dijous la cnsol general de Colmbia a Barcelona i creadora de la iniciativa, Pilar Calderón, acompanyada de la directora de Casa Amrica Catalunya, Marta Nin.

Sota el títol 'El rastre de Gabo a Barcelona', tindr lloc una srie d'activitats entre aquest dissabte i el següent, a diversos espais de la ciutat, fruit de l'impuls també de l'Obra Social La Caixa.

També compta amb el suport de Barcelona Ciutat Literria, Biblioteques de Barcelona, l'Universitat Autnoma de Barcelona (UAB), la Fundació Gabriel García Márquez per el Nou Periodisme, l'Agncia Carmen Balcells, La Vanguardia i Penguin Random House.

L'acció vol fer homenatge al Premi Nobel de literatura colombi que va viure a Barcelona del 1967 al 1975 i del qual ja fa cinc anys de la seva mort, ha explicat la cnsol en un acte en qu ha mostrat per primera vegada al públic el registre consular de l'autor del 1969.

A més a més i com a novetat, el document s'ha emmarcat en una installació creada per a l'ocasió per l'artista colombi Yosman Botero, i que d'ara endavant es podr veure al Consolat colombi a la capital catalana.

Botero va néixer a la ciutat de Cúcuta, al nord-oest de Colmbia, i actualment es troba a Barcelona emprenen un mster d'investigació i producció artística: "L'obra demanava un aura de misticisme que entrés en ple realisme mgic", explica.

"Es tracta d'un document histric que reposava en els arxius d'aquest consolat i que mereix ser admirat per tots els colombians i els seguidors de Gabo al món", defensa Calderón.

VINCLE AMB LA CIUTAT

La directora de Casa Amrica ha recordat que a l'autor de 'Cent anys de solitud' li encantava Barcelona, especialment per la discreció dels seus habitants, que l'admiraven sense grans escenes a la via pública.

A més, ha explicat que rescataran el rastre de Gabo pel barri de Sarri, on escrivia, i després d'aquesta setmana ho mantindran en el futur.