Publicat 18/7/2019 10:51:48 +02:00CET

Barcelona i Girona es troben en alerta aquest dijous per pluges i tempestes

Lluvia
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

Un total de quatre províncies tindran aquest dijous 18 de juliol avisos de nivell groc per pluges i tempestes, que seran localment fortes al Pirineu oriental, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Concretament, amb avisos grocs per pluges hi haurà Barcelona i Girona, que també ho estaran per tempestes, igual que Terol i Castelló.

Segons l'AEMET, aquest dijous a la major part d'Espanya s'espera un predomini de cels poc nuvolosos o clars. No obstant això, al nord de Galícia i al Cantàbric hi predominaran els cels nuvolosos, amb alguna pluja feble al Cantàbric oriental i amb tendència de cels poc nuvolosos a partir del migdia.

A més, es podrà observar algun núvol o boira matinal a d'altres punts de l'extrem nord, als litorals del sud i a Melilla. Així mateix, a moltes zones de l'interior peninsular s'hi formarà nuvolositat d'evolució, amb ruixats o tempestes al Sistema Ibèric, que poden ser localment fortes als Pirineus.

Mentrestant, segons indica l'AEMET, a les Canàries hi predominaran els cels nuvolosos al nord de les illes, amb possibilitat d'alguna pluja feble i local.

Pel que fa a les temperatures, les diürnes patiran un descens a l'alt Ebre, a Navarra i a les Canàries i augmentaran al sud-oest i als extrems nord-oest i nord-est de la Península, amb pocs canvis a la resta.

Finalment, bufaran vents forts del nord-est a les Canàries i vents de component nord a Galícia, a la Meseta Nord, a l'Ebre i a l'Empordà.