Publicat 24/7/2019 10:12:35 +02:00CET

Barcelona, Girona i Tarragona, amb avís groc per calor aquest dimecres

Varias personas, entre ellas niños, se refrescan en los chorros de Madrid Río un día antes de que, según la Agencia Estatal de Meteorología (AEMET), llegue a la península Ibérica y a las Islas Baleares la primera ola de calor del verano 2019.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

Un total de 39 províncies tindran aquest dimecres avisos per altes temperatures amb màximes de 40 graus centígrads a l'interior de la Península i a les Balears, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En concret, amb avís groc per calor hi haurà Almeria, Còrdova, Granada, Jaén, Sevilla, Cantàbria, Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Burgos, Palència, Salamanca, Segòvia, Sòria, Valladolid, Zamora, Barcelona, Girona, Tarragona, Madrid, València, Badajoz, Càceres, Eivissa, Formentera, Menorca, Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, i aquest avís ascendirà a taronja a Osca, Terol, Saragossa, Toledo, Àvila, Lleida, Navarra i La Rioja.

Segons l'AEMET, predominaran els cels poc nuvolosos i amb nuvolositat d'evolució diürna a moltes zones de l'interior nord, al centre i a l'est peninsular.

A més, hi haurà possibilitat de ruixats i tempestes ocasionals amb més probabilitat a la Serralada Cantàbrica i als Pirineus. Pel que fa a les Canàries i les Balears, el temps serà estable.

Les temperatures diürnes descendiran a l'extrem nord peninsular i a la resta s'experimentaran pocs canvis. Pel que fa a les mínimes, baixaran de manera general.

A l'interior peninsular les temperatures seran significativament altes, especialment al voltant dels grans rius i a les Balears.

Finalment, bufaran vents fluixos de component nord al Cantàbric, d'est a l'àrea mediterrània i a l'Estret. A la resta de la Península predominarà el vent de component sud i a les Canàries hi haurà vents alisis amb forts intervals.