Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, en avís per calor aquest divendres

Publicat 9/8/2019 11:43:48CET
Recursos De Calor, Sol, Buen Tiempo
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

Un total de 23 províncies de la meitat est peninsular estan aquest divendres en avís de nivell groc (risc) i taronja (risc important) i vermell (extrem) com València, per temperatures màximes, que podran superar en alguns casos els 40 i els 42 graus. Amb tot, les pluges i el vent persistiran al nord-oest peninsular, on hi ha avisos a la Corunya, Lugo, Pontevedra i Astúries per vent i onatge.

Així, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), es troben en avís taronja Almeria (35ºC), Màlaga (39ºC), Osca (37ºC), Saragossa (41ºC), Terol (36ºC), Albacete (37ºC), Barcelona (31ºC), Girona (37ºC), Lleida (40ºC), Tarragona (31ºC), Alacant (34ºC), Eivissa, Formentera, Mallorca (33ºC) i Múrcia (42ºC).

La calor també posarà en avís, tot i que en nivell groc, Granada (38ºC), Conca (34ºC), Navarra (36ºC), Castelló (35ºC), Menorca (34ºC) i La Rioja (37ºC).

L'Aemet destaca que les temperatures diürnes experimentaran un ascens a l'extrem oriental peninsular i assoliran "valors significativament alts" al terç est peninsular i a les Balears, que podrien superar els 39 i 40 graus a les depressions del nord-est peninsular, i entre els 40 i 42 a la Comunitat Valenciana i Múrcia. No obstant això, baixaran a la costa atlàntica i cantàbrica.

En general, aquest divendres predominarà el cel ras a tot l'Estat, encara que a les illes Canàries es produiran intervals nuvolosos al nord de l'arxipèlag.

Amb tot, s'espera el desplaçament a l'est d'un sistema frontal atlàntic que deixarà nuvolositat abundant i precipitacions a Galícia, Astúries i a l'oest de Castella i Lleó, que s'anirà estenent a la resta del terç nord-oest peninsular, sense descartar que afectin de manera dispersa i ocasional el País Basc i els Pirineus.