Publicat 20/8/2019 10:51:05 +02:00CET

Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, en alerta per fortes precipitacions i tempestes

Lluvias en Barcelona
@EMERGENCIESCAT

MADRID, 20 ago. (EUROPA PRESS) -

Un total de 13 províncies de l'est peninsular estaran aquest dimarts en alerta per fortes precipitacions i tempestes. Les zones més afectades seran Catalunya (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona) i Aragó (Osca, Terol i Saragossa). En canvi, a les illes Canàries continuaran amb temperatures altes que podran superar els 35ºC, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

La Comunitat d'Aragó podrà recollir fins a 50 litres per metre quadrat en una hora, concretament a Osca, que estarà en alerta taronja i es preveu que plogui durant la primera meitat del dia. Per la seva banda, a Catalunya, especialment Barcelona, Girona i Lleida, també estaran en alerta taronja per fortes precipitacions amb possibilitat de tempestes. En totes dues comunitats les temperatures baixaran considerablement.

En el cas de l'est de la Península, la Comunitat Valenciana, Albacete, Conca i Múrcia estaran en alerta groga per pluges que no cessaran fins passades les 20.00 hores. Es podran registrar 15 litres per metre quadrat a Castella-la Manxa i prop de 20 litres a la Comunitat Valenciana i Múrcia.

Per la seva banda, l'arxipèlag canari continuarà en risc per temperatures altes, que podran situar-se prop dels 35ºC. Només descendirà la temperatura al nord de Gran Canària.

A la resta del país, l'AEMET preveu cels nuvolosos amb intervals de núvols mitjans i alts. Les temperatures diürnes aniran en augment al nord-oest peninsular, amb màximes a Còrdova i Sevilla, amb 37ºC i 36ºC, respectivament, mentre que a Palma rondaran els 35ºC.

A més, hi haurà vents de component nord a la meitat nord peninsular i s'esperen intervals de vent fort al litoral de Galícia i a l'Empordà. També s'esperen vents de l'est a les Balears i vents variables a la resta del país. A les illes Canàries bufaran vents alisis.