Publicat 2/9/2020 17:59:12 +02:00CET

Barcelona farà cribratges per detectar asimptomàtics al Raval i Trinitat Vella

Professionals del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), aquest dimecres durant l'estratègia de cribratge de casos de coronavirus a Ripollet (Barcelona).
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat, el Consorci Sanitari de Barcelona, l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i l'Ajuntament han anunciat que es faran cribratges comunitaris amb proves PCR per detectar persones asimptomàtiques als barris del Raval i Trinitat Vella.

En un comunicat aquest dimecres, el consistori ha detallat que es preveu dur a terme les proves als dos barris durant els propers deu dies, perquè són zones que tenen una incidència de la malaltia superior al de tot Barcelona.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Salut, Alba Vergés, s'han reunit aquest dimecres per abordar les estratègies i actuacions conjuntes per combatre la pandèmia en la comissió mixta de seguiment de la covid-19.

La incidència del coronavirus en aquests dos barris és de les més altes de tot Barcelona, amb 1.442 i 959 casos per 100.000 habitants a Trinitat Vella i el Raval, respectivament, i l'objectiu del cribratge és aconseguir una "identificació ràpida" dels positius i aïllar els seus contactes.

"Cal tenir en compte que gairebé tres quartes parts d'aquests casos es detecten en població de menys de 45 anys. Per aquesta raó s'organitzarà la intervenció a les seccions censals que han tingut un nombre de casos més elevat", ha detallat l'Ajuntament.

En una primera fase, es va prioritzar fer les proves als barris de Torre Baró i part del barri del Besòs i del Maresme, on les incidències havien estat molt altes respecte al global de la ciutat.

A Torre Baró, de les 835 proves que es van fer a població asimptomàtica, es va detectar un 2,75% de positius; al Besòs i el Maresme, van ser 1.541 proves, amb un 2,2% de positius.

Contador