Publicat 08/07/2019 16:13CET

Barcelona destina 7,2 milions a obres en 77 centres educatius durant l'estiu

Merc Massa, Josep González-Cambray y Miquel ngel Essomba
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El Consorci d'Educació de Barcelona --format per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona-- destina 7,2 milions d'euros a obres per necessitats d'escolarització i rehabilitació i ampliació (RAM) en 77 centres educatius de la capital catalana durant aquest estiu.

En roda de premsa aquest dilluns, el president del Consorci, Josep González-Cambray, juntament amb el comissionat d'Educació, Miquel ngel Essomba, i la gerent del Consorci, Merc Massa, han explicat que una quinzena més de centres continuaran durant l'estiu les obres d'ampliació i millora (grans RAM), les incloses en el pla de barris i les de nova construcció, amb un pressupost de 57,3 milions d'euros.

González-Cambray ha subratllat que les obres als centres educatius --aquest estiu n'hi ha en una tercera part del total-- "s'ajusten" perqu no suposin una incomoditat per als equipaments, i ha afirmat que les noves construccions ja inclouran els nous criteris relacionats amb la transformació educativa.

Dels 77 centres que aprofitaran l'aturada lectiva per fer obres, 18 ho faran per necessitats d'escolarització, que contempla redistribuir o ampliar superfície, per valor de 2,6 milions, i 59 per RAM, que inclou rehabilitació de pintures, cuina, d'eficincia energtica, installacions elctriques i paviments, entre d'altres, per valor de 4,5 milions.

PLA D'ESTALVI ENERGTIC

Essomba ha destacat que continua en marxa el programa d'actuació peridica en pintures, que fixa que es pinta cada sis anys i una mitjana anual de 30 centres, i la implantació d'un pla estratgic d'estalvi energtic i gestió remota de les installacions.

Aquest pla estratgic s'estructurar en bons hbits dels usuaris en la gestió diria dels centres; disseny i execució eficient de la protecció dels edificis; disseny i execució d'installacions intelligents, i gestió diria eficient de les installacions i telecontrol.

Pel que fa a grans RAM, amb una dotació d'11,2 milions d'euros, el Consorci continua treballant a l'Escola Ignasi Iglesias, l'Escola La Mar Bella i l'Escola Baldiri Reixac.

Dins del pla de barris, amb una dotació d'11,4 milions, el Consorci treballa en reformes a quatre centres que est previst que finalitzin al setembre: l'Escola Brkeno, l'Institut Escola Trinitat Nova, l'Institut Escola Turó de Roquetes i l'Institut Rambla Prim.

Dos altres centres, dins de les obres incloses en el pla de barris, no les tindran finalitzades al setembre i compatibilitzaran l'activitat lectiva amb les tasques a l'Escola Enric Granados i l'Institut Cristfol Colom, on es traslladar el Rubió i Tudurí.

El Consorci continuar treballant a l'estiu en les obres de nova construcció, amb una inversió de 34,5 milions d'euros, per donar resposta a les necessitats: quatre centres ja estan en marxa --Escola Anglesola, Escola La Maquinista, Institut Angeleta Ferrer i EBM Germanetes-- i en tres més s'ha aprovat el pressupost --30 Passos, Institut Sagrera i Institut Vallcarca--.

CANVI DE TITULARITAT

Quan li han preguntat si s'han rebut noves peticions per al canvi de titularitat de centres concertats amb el nou decret, González-Cambray ha assegurat que, després de l'aprovació al Parlament, s'ha rebut "alguna petició més" de la desena inicial amb la qual comptaven a Catalunya.

González-Cambray ha explicat que esperen que les peticions vagin augmentant, i ha recordat que el canvi de titularitat ha de ser a petició del centre, hi hagi necessitats d'escolarització amb demanda pública i valorar la viabilitat que se situ una escola pública a l'edifici.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés