Publicat 12/4/2019 20:05:56 +02:00CET

Barcelona atorga la Medalla d'Or pstuma a Caballé, "barcelonina universal i veu prodigiosa"

EUROPA PRESS

"La ciutat somriu a la meva mare amb aquesta medalla", diu Montserrat Martí

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha atorgat la Medalla d'Or a títol pstum a la cantant Montserrat Caballé, que l'alcaldessa, Ada Colau, ha considerat una "barcelonina universal i veu prodigiosa", que va dedicar tota la seva vida a la música.

En un acte solemne al Gran Teatre del Liceu abans d'un concert d'homenatge el dia en qu la cantant lírica hagués complert els 86 anys, l'alcaldessa ha ressaltat la seva condició d'"ambaixadora cultural de la ciutat".

"Habitualment, aquestes medalles són presentades i concedides en el Saló de Cent, per de manera excepcional i de forma apropiada i pertinent ho fem al Liceu", ha remarcat Colau, que ha recordat que el consistori va aprovar aquesta distinció el novembre, després de morir Caballé a l'octubre.

En l'acte, al que han acudit la consellera de Cultura de la Generalitat, Maringela Vilallonga; el president del Patronat del Liceu, Salvador Alemany, i el cantant Joan Manuel Serrat, entre d'altres, Colau s'ha referit a la cantant com "una de les veus més boniques i delicades de la histria".

"Avui és una satisfacció trobar-nos al gran temple de l'pera que ens projecta internacionalment i Montserrat Caballé el considerava la seva casa", ha dit.

"La ciutat somriu a la meva mare amb aquesta medalla", ha celebrat Montserrat Martí, en les seves paraules d'agrament de la distinció i de part de tota la família de la cantant, reunida al Saló Miralls al costat de 150 persones.

"Aquí va comenar tot", ha dit a l'inici de les seves paraules en allusió al Liceu, en qu ha subratllat que all on estigui la seva mare, ha d'estar molt feli amb aquest homenatge, que en el format concert comptar amb la presncia del ministre de Cultura, Jose Guirao.

'EL SOMRIURE DE MONTSERRAT CABALLÉ'

El vidu de Caballé, Bernabé Martí, i el fill, amb el mateix nom, han assistit a l'homenatge previ al concert 'El somriure de Montserrat Caballé', que suposar un cant de comiat del món de l'pera a la barcelonina.

El director teatral Lluís Pasqual, encarregat de dirigir l'espectacle que donar comenament a les 20 hores, ha subratllat que la cantant és una "persona feta de disciplina de tcnica i d'amor pels altres".

En la seva reaparició a Barcelona, el dramaturg ha trencat una llana a favor de la música com una "forma d'estimar a la gent".

"Montserrat m'ha fet feli a mi i a milions de persones", ha dit en la seva glossa de la figura de la cantant, després del discurs del comissionat de Cultura, Joan Subirats.

el més llegit

 1. 1

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 2. 2

  La Crida aposta per dissoldre's i sumar-se al nou partit de Puigdemont

 3. 3

  La Generalitat confirma 40 casos més de coronavirus a Lleida, 33 al Segrià

 4. 4

  Colau i ERC pacten la "culminació" del 22@ per generar 60.000 ocupacions i habitatge públic

 5. 5

  Salut derivarà "amb tota probabilitat" malalts de Lleida a altres ciutats