Publicat 8/9/2019 11:37:58 +02:00CET

Barcelona acull el congrés WCLC sobre càncer de pulmó

Fira.- Un congrés sobre el càncer de pulmó reuneix 7.000 persones des d'aquest dissabte a Barcelona
IASLC WCLC 2019 - Archivo

BARCELONA, 8 set. (EUROPA PRESS) -

El recinte de Fira de Barcelona acull des d'aquest dissabte i fins al dimarts el congrés sobre càncer de pulmó World Conference on Lung Cancer (WCLC) que organitza la International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC).

En un comunicat aquest diumenge, el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia ha explicat que el certamen ha reunit més de 7.000 assistents especialistes en el maneig del càncer de pulmó de manera multidisciplinària: oncòlegs, cirurgians toràcics, neumòlegs, radiòlegs, patòlegs, epidemiòlegs, biòlegs, infermers i investigadors.

El congrés està copresidit per l'especialista en pneumologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol Antoni Rosell; el cap del servei d cirurgia toràcica de l'Hospital Universitari Mútua Terrasa, Ramon Rami-Porta, i la cap de la unitat de tumors toràcics de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Enriqueta Felip.

Felip ha destacat que al congrés s'exposaran novetats en el camp de les neoplàsies toràciques, i ha afirmat que l'esdeveniment "suposa un marc únic per traduir tots aquests nous descobriments en una millor prevenció, diagnòstic, estadificació i tractament de les neoplàsies malignes toràciques".

En la trobada, també s'exposaran les novetats en el camp de la immunoteràpia i en l''screening' del càncer de pulmó.

El dimarts s'abordaran en una conferència els canvis epidemiològics, clínics i socials en el càncer de pulmó en les dones, sent un tipus de càncer que fins a fa uns anys es considerava "típicament masculí".

En canvi, actualment el càncer de pulmó és la segona causa de morts relacionades amb el càncer entre les dones de tot el món, amb molta variabilitat geogràfica vinculada sobretot al consum de tabac.