Actualitzat 1/6/2018 15:34:34 +00:00 CET

Barcelona acull el I Congrés de Mediació en Salut de la Societat Catalana de Mediació en Salut

MADRID, 1 juny (EUROPA PRESS) -

Barcelona acollirà el I 'Congrés de Mediació en Salut, Establint Xarxes', organitzat per la Societat Catalana de Mediació en Salut, durant el dijous 7 i divendres 8 de juny.

Serà Federico Mayor Zaragoza, en l'actualitat president de la Fundació Cultura de Paz, i que va ser Director General de la Unesco, qui donarà la conferència inaugural titulada 'La Mediació en Salut com una aposta pel diàleg i la cultura de pau'.

Tal com ha assenyalat el president de la Societat Catalana de Mediació en Salut, Carles García Roqueta, "les habilitats mediadores ja han demostrat ser una eina perfecta per omplir el buit que hi ha en la comunicació entre professionals de la salut, pacient i del seu entorn personal, és un model de resolució que està creixent i la mostra d'això és l'organització d'aquest congrés".

A més de la inauguració, aquest dijous es donarà una conferència de María Pilar Munuera Gómez, experta en Mediació, presentada pel director general de Dret i Entitats Jurídiques de la Conselleria de Justícia de la Generalitat, Xavier Bernadí i Gil. Posteriorment es realitzarà la teatralització d'un cas pràctic.

Després se celebrarà una taula rodona en què es presentaran Diferents experiències nacionals i internacionals. Moderats per Rosa Heras Fortuny, coordinadora de la Societat Catalana de Mediació en Salut (SCMS) participaran Mercé Alaball Giménez, mediadora de l'SCMS; Juan Luis Soto de Lanuza, del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de SERMAS, Madrid, i al costat d'ells, Sarah Barclay, de la Medical Mediation Foundation UK, una organització que resol conflictes entre els professionals de la salut i les seves famílies i l'italià Roberto Ravinale, Conseller Delegat de Sham, una mútua italiana especialitzada en Responsabilitat Civil.

El dijous conclourà amb diferents dinàmiques de consens entre els participants a propòsit de l'elaboració del Manifest de Mediació en Salut que es presentarà aquest divendres 8.

L'activitat de divendres se centrarà en diferents ponències orientades a la relació de la Mediació en Salut i les organitzacions. El psicòleg expert en organitzacions Joan Quintana parlarà sobre com Construir relacions poderoses en les organitzacions per gestionar conflictes.

Posteriorment, Beatriz Murillo García i Cristina Martínez Vidal, ambdues mediadores de la SCMS, exposaran Introducció als sistemes. Cap al Canvi de Paradigma, La implantació de sistemes per a la prevenció, mediació i la gestió alternativa de conflictes en les organitzacions de salut.

L'última taula rodona del Congrés estarà dedicada a com integrar els pilars fonamentals de la mediació en les organitzacions. La corresponsabilitat en la gènesi i gestió de conflictes i les experiències en les organitzacions de salut.