Publicat 10/7/2020 17:48:16 +02:00CET

Barcelona acollirà la Conferència europea sobre cicloturisme a la tardor del 2021

Dues persones fent cicloturismo a Catalunya
AGÈNCIA CATALANA DEL TURISME

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

La ciutat de Barcelona ha estat escollida per acollir a la tardor del 2021 la cinquena edició de la Conferència europea sobre cicloturisme i la xarxa EuroVelo, organitzada per la Federació Europea de Ciclistes (ECF, per les seves sigles en anglès).

Així ho ha informat aquest divendres en un comunicat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que ha presentat la candidatura de la capital catalana conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació, l'Àrea Metropolitana i la Federació d'Entitats per a la Mobilitat amb bicicleta de Catalunya (Fembici).

La Conferència és el principal fòrum sobre cicloturisme a Europa, i se celebra de manera biennal des del 2012 per promocionar aquesta pràctica esportiva i turística i impulsar el desplegament de la xarxa EuroVelo, un conjunt de 15 rutes que creuen Europa de punta a punta.

L'esdeveniment reunirà a Barcelona a touroperadors, companyies de transport, universitats, organismes de turisme, administracions públiques i usuaris de la bicicleta de tota Europa i coincidirà amb dues cites relacionades amb el sector més: el Congrés Ibèric La Bicicleta i la Ciutat, i el Congrés Internacional de la Bicicleta de Catalunya.

Segons el Govern, la Conferència representa "una gran oportunitat" per donar impuls al cicloturisme a l'arc Mediterrani i estendre i consolidar la ruta EuroVelo 8, que uneix Cadis i Xipre i que transcorre per Catalunya, on la Generalitat està impulsant el tram entre la Jonquera (Girona) i Ulldecona (Tarragona).