Publicat 26/7/2019 10:55:04 +02:00CET

El Ballet Nacional Sodre debutarà aquest divendres en el Festival de Peralada

El Ballet Nacional de Sodre de l'Uruguai recorrerà, des del 26 de juliol al 8 d'agost, cinc festivals d'estiu a Espanya amb 'El Quixot del Plata'
BALLET NACIONAL DE SODRE - Archivo

GIRONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

El Ballet Nacional Sodre (BNS) de l'Uruguai debutarà aquest divendres en el Festival Castell de Peralada (Girona) amb la proposta 'El Quijote del Plata'.

La companyia, que va ser refundada per Julio Bocca l'any 2010, va experimentar la principal transformació de la seva història, en obrir les seves portes a la regió i al món per incorporar-se en el camí de l'excel·lència.

Ara, sota la direcció artística d'Igor Yebra i seguint el camí que va iniciar el director argentí, el Ballet Nacional Sodre debutarà a Peralada.

La companyia presentarà una obra inspirada en la unió de la figura universal del Quixot amb la del cèlebre uruguaià Arturo E. Xalambrí, un personatge apassionat, excèntric i extraordinari, responsable que a Montevideo es conservi una de les principals col·leccions de llibres de Cervantes de l'Amèrica Llatina.

AMB BLANCA LI

L'espanyola Blanca Li protagonitzarà en aquest ballet una coreografia plena d'entrades i sortides de la biblioteca de Xalambrí, que alberga milers d'edicions d''El Quixot'.

Serà un joc d'anades i vingudes en el qual es mostra el paral·lelisme entre tots dos personatges. A mesura que transcorre cada escena, el lloc es va transformant en els diferents escenaris que acompanyen el relat de cada aventura, inspirades en les peripècies del Quixot, narrades per Cervantes en la seva cèlebre novel·la.

Aquest ballet es nodreix de la música de grans compositors que van basar les seves partitures en l'obra literària, i el resultat és una mescla de ficció i realitat que rememora el clima de somni dels grans títols del repertori del ballet clàssic.