Publicat 2/11/2019 14:10:10 +01:00CET

Badalona esfondrarà l'edifici en mal estat del barri de la Salut

Edifici deteriorat a Badalona
@AJBADALONA

BADALONA (BARCELONA), 2 nov. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de Badalona (Barcelona), Álex Pastor, ha anunciat aquest dissabte que enderrocarà l'edifici del barri de la Salut que es troba en mal estat i del qual s'hi han evacuat les famílies.

En declaracions als periodistes després de reunir-se amb tècnics municipals i rerpesentants dels Bombers de la Generalitat i la Policia Local de Badalona, Pastor ha explicat que han treballat per provar de salvar l'edifici i que l'enderrocament és una "decisió unànime" a pesar que l'última paraula és del consistori.

"Per a la seguretat dels veïns i veïnes no queda una altra que enderrocar aquest edifici", i ha avançat que treballen amb l'oferta de dues empreses per establir com es farà l'esfondrament, pel qual no ha concretat una data.

Sobre les persones que van ser desallotjades dels seus habitatges, Pastor ha defensat que el consistori els està protegint i ha aclarit que les famílies no podran entrar a recollir les seves pertinences abans que s'eenderroqui l'edifici.

El bloc de pisos va ser desallotjat dilluns per risc que d'enderrocament, i divendres unes altres 14 finques dels voltants van ser desallotjades pel mateix motiu.

El desallotjament de les 14 finques va afectar a prop de 60 persones que van ser ateses al Centre Cívic La Salut, i se'ls va oferir l'ajuda del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb) com a mesura d'emergència.