Publicat 13/8/2020 17:07:14 +02:00CET

Badalona (Barcelona) estrena un dron per vigilar ocupacions de pisos

La Guàrdia Urbana de Badalona (Barcelona) estrena un dron per vigilar les ocupacions d'immobles a la ciutat. A Badalona, el 13 d'agost de 2020.
AYUNTAMIENTO DE BADALONA

   BARCELONA, 13 ago. (EUROPA PRESS) -

   La Guàrdia Urbana de Badalona (Barcelona) té des d'aquest dijous un dron per controlar les ocupacions d'immobles a la ciutat, ha explicat l'Ajuntament en un comunicat.

   L'alcalde, Xavier García Albiol, l'ha presentat aquest dijous amb la regidor de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González.

   El dron està controlat a distància o per un programa de vol, té una autonomia de 25 minuts i pot recórrer cinc quilòmetres, la qual cosa permet vigilar la ciutat des de l'aire.

   Té una càmera tèrmica, una càmera nocturna i un altaveu des del que es poden enviar missatges a la gent que sigui al carrer.

   La Guàrdia Urbana també usarà el dron per rescatar persones desaparegudes a la serra, controlar l'aforament de les platges o d'actes culturals, en prevenció d'incendis i en controls de trànsit.

   Albiol ha valorat que es tracta d'un "salt qualitatiu important en la seguretat que vol respondre a l'incivisme, a la convivència i a la delinqüència" a la ciutat, específicament contra les ocupacions.