Publicat 22/02/2014 11:13

El nou president del COMB veu una "greu irresponsabilitat" la reforma

Jaume Padrós, COMB
EUROPA PRESS

Reclama una "homogeneïtat legislativa" europea sobre la matèria

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El nou president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha titllat de "greu irresponsabilitat" el projecte de reforma de la llei de l'avortament per promoure iniciatives legislatives que no tenen consens social, polític ni dels professionals.

En una entrevista d'Europa Press, Padrós, qui s'ha manifestat catòlic, ha vist un pas enrere al marc de convivència l'actual proposta del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón: "La llei actual és menys dolenta que allò que ens proposa el ministre", ha indicat.

Ha al·legat la necessitat d'arribar al màxim consens en "un tema com l'avortament que toca sensibilitats, intimitats i consciències de la població", i ha observat que el text legal que preveu el Govern espanyol planteja seguretat jurídica a les dones, però als professionals els genera incertesa.

Ha defensat una homogeneïtat legislativa a nivell europeu per evitar "l'espectacle" de dones que viatgen a un altre país per avortar, i ha assenyalat que aquesta llei és un pas enrere perquè obliga a la gent a posicionar-se i violentar les seves consciències.

"Una llei de l'avortament ideal no existeix, però és obvi que la del 1985 del PP i del PSOE va introduir suposats de despenalització que es va demostrar després, amb tot el que va passar amb el cas Morín, que hi va haver-hi un abús de la llei amb intencionalitats que no pretenien els legisladors", ha argumentat el nou president del COMB, elegit el passat 12 de febrer.

Ha recordat que el COMB va denunciar que la llei del 85 introduïa suposats per convertir al metge com avaluador de la capacitat i risc de la dona amb una afirmació tan genèrica que era un "subterfugi perquè en un estat de tradició catòlica no es parlés de llei de terminis".

Sobre la reforma legal del 2010 impulsada pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que despenalitza l'avortament fins a les 14 setmanes de gestació, Padrós s'ha mostrat contundent: "La llei del PSOE és molt menys dolenta que l'anterior" que, segons la seva opinió, donava inseguretat jurídica a les dones i els professionals.

"Si no volem veure una realitat que existeix aboquem un sector de la població que no té recursos a buscar-se la vida per sistemes que poden posar en risc la seva salut i, per tant, trencar l'equitat", ha advertit el metge de capçalera.

"MARC NORMATIU DE CONSENS"

Així, ha insistit en la necessitat d'aconseguir un marc normatiu de consens que permeti el respecte a la intimitat de les dones i les seves parelles en uns terminis i que doni seguretat jurídica i no "infantilitzi" la dona, que és qui ha de prendre aquesta decisió.

També ha demanat respecte a la consciència dels professionals i ciutadans perquè "no es pot imposar a ningú fer alguna cosa que va en contra de la seva voluntat", ha asseverat.

Si el Govern espanyol constata la seva voluntat de promulgar una llei que protegeixi el fetus, "que no sigui amb elements com el de la llei del 85 que generava inseguretat", i ha apel·lat al debat serè i tranquil que no violenta a les persones per prosseguir el tràmit.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés