Publicat 16/4/2019 16:17:32 +02:00CET

Autopistes activa un dispositiu de seguretat en la seva xarxa de carreteres catalanes

S.Santa.- Autopistes activa un dispositiu de seguretat a la seva xarxa de carreteres catalanes
AUTOPISTAS

Preveu un augment del 15% de trnsit aquest any respecte al 2018

BARCELONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

Autopistes ha activat un dispositiu de seguretat vial per donar cobertura als desplaaments de Setmana Santa en la seva xarxa de carreteres a Catalunya, ha informat aquest dimarts la companyia del grup Abertis en un comunicat.

El dispositiu refora els recursos tcnics i de personal a l'autopista per "oferir una conducció més segura i cmoda als usuaris de la via" --especialment en les operacions de sortida i tornada--, entre altres mesures.

L'empresa preveu un augment del 15% de trnsit aquest any respecte al 2018, i del 6,5% respecte al 2017, any en qu la Setmana Santa també va ser a l'abril.

Autopistes collabora amb el Servei Catal de Trnsit (SCT), que ha activat mesures especials d'ordenació en els punts que poden tenir més congestions per garantir una mxima fludesa.

CARRILS ADDICIONALS

En l'operació retorn, el SCT habilitar carrils addicionals a l'AP-7 i a la C-32: el diumenge 21, l'AP-7 tindr un carril més entre Maanet de la Selva (Girona) i La Roca del Valls (Barcelona), i entre Vilafranca del Peneds (Barcelona) i l'avinguda Diagonal de la capital catalana.

El dilluns 22 d'abril, als carrils habilitats a l'AP-7, se li sumaran dos més a la C-32 per facilitar la fludesa del trnsit.

Autopistes també ha recordat que des de finals del 2018 hi ha obres a la zona de la frontera i que comporten l'anullació d'un carril en sentit nord i que tot el trnsit circuli per la calada sentit sud, amb dos carrils per sentit per més estrets del normal.

CAMPANYA CONTRA LA VELOCITAT EXCESSIVA

Amb l'objectiu de sensibilitzar sobre els riscos d'una velocitat excessiva al volant, Autopistes ha iniciat la campanya '#noteaceleres, la velocitat moderada és sempre un factor protector envers els sinistres'.

Ha recordat la importncia de mantenir una velocitat adequada a la carretera i que en el 53% dels accidents mortals es registra alguna infracció per velocitat, segons l'Estudi de Comportament de conductors publicat per Autopistes el 2018 amb dades de la Direcció General de Trnsit (DGT).

el més llegit

 1. 1

  Tres detinguts per la mort d'un home a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

 2. 2

  Els professionals de la sanitat privada acusen el Govern de "discriminació"

 3. 3

  L'IEC incorpora Sebastià Alzamora i Vicent Partal a la Secció Filològica

 4. 4

  Mor un ciclista atropellat per un conductor begut a Tortosa (Tarragona)

 5. 5

  Lleida detecta cinc positius en una residència per a persones sense llar