Publicat 4/4/2019 15:36:49 +02:00CET

Assumptes Interns proposa sancionar el mosso que va dir: "La República no existeix, idiota"

Brigada Móvil (Brimo)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La Divisió d'Assumptes Interns dels Mossos d'Esquadra ha proposat sancionar l'agent de la Brigada Mbil (Brimo) que durant les protestes contra el Consell de Ministres a Barcelona del 21 de desembre va dir a un manifestant: "La República no existeix, idiota", segons l'escrit que ha recollit Europa Press.

El text recull que, després d'incoar un expedient disciplinari a l'agent per resolució del director general de la policia catalana, Andreu Martínez, el 19 de febrer, es proposa sancionar l'antiavalots amb una falta lleu, segons l'article 70 de la Llei 10/1994 dels Mossos d'Esquadra, segons han publicat diversos mitjans.

Les sancions proposades són suspendre'l de funcions entre un i 14 dies amb la prdua de retribució que correspon; el trasllat a un altre lloc de treball dins de la mateixa localitat sense canvi de residncia, i l'amonestació per escrit.

Els fets van tenir lloc cap a les 15 hores del 21 de desembre, a la zona de la plaa d'Antonio López, quan l'equip d'aquest antiavalots estava dispersant uns manifestants quan un d'ells, amb l'uniforme dels agents rurals, se li va encarar i li va dir que estaven construint la República catalana.

El policia li va contestar que si era funcionari l'havia de defensar a ell i no aquells "fills de puta", i el manifestant li va respondre que ell estava defensant la República.

Llavors, el policia li va tornar a contestar: "La República no existeix, idiota", una conversa que va ser filmada per un testimoni i que es va fer viral en les xarxes socials.