Publicat 6/11/2014 18:23:30 +01:00CET

Associacions cannàbiques veuen la regulació un "gran primer pas" però demanen seguir treballant

Planta de Marihuana
AMNESI-A/FLICKR/CC

BARCELONA, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Associacions Canábiques Autoregulades de Catalunya (Fedcac) i la Federació d'Associacions de Cànnabis de Catalunya (Catfac) han considerat un "gran primer pas" la proposta de regulació dels clubs cannàbics que han acordat aquest dijous el Govern i tots els grups parlamentaris menys el PP.

En declaracions a Europa Press, el secretari de la Fedcac, Àngel Benito, ha celebrat que per primera vegada es reconegui l'ús del cànnabis recreatiu a través de la creació d'un registre oficial d'associacions de consumidors: "Això ens legitima i ens dóna força per seguir demostrant que fem les coses bé".

"Comprenem que la proposta no hagi pogut ser més ambiciosa perquè hagués estat difícil aconseguir tant consens", ha afegit, i ha destacat que les associacions els hagués agradat que la regulació també se centrés en el cultiu i el transport del cànnabis, i no sol en els aspectes sanitaris.

Per la seva banda, el portaveu de la CatFac, Jaume Xaus, ha manifestat davant dels mitjans la seva satisfacció per l'aprovació d'un marc regulador "tot i que no té una repercussió legal directa", i ha celebrat que la mesura hagi prosperat al Parlament amb el suport de tots els grups menys el PP.

Per a la CatFac, "Catalunya torna a demostrar el seu caràcter obert i integrador que, una vegada més, recull les propostes dels moviments socials i adapta a elles les normatives".

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 3. 3

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 4. 4

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 5. 5

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei